Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mourinho nem akar ott lenni az Aranylabda ceremónián

Újfent, ám a szokásokhoz híven, a portugál mester ismét, egy, a közvéleményt meghökkentő nyilatkozatot adott a Marca-nak.

José Mourinho nem lesz ott a FIFA Aranylabda díjkiosztóján, amelyet hétfőn rendeznek Zürichben. A Real Madrid vezetőedzője, akit jelöltek a 2012-es év menedzsere díjra, a Barcelona most már csak egykori edzője Pep Guardiola, és a spanyol válogatott kapitánya, Vicente Del Bosqué mellett. A portugál, akit tehát már korábban megneveztek, a győzelemre esélyesek között, ekképpen érvelt távolmaradásával kapcsolatban: ,,Fel kell készülnöm a szerdai, Copa del Rey találkozónkra, így nincs rá időm, hogy elmenjek a gálára.”

A Real Madrid a Celta Vigo ellen lép pályára a kupa nyolcad döntőjében. Nehezítésként pedig ez már a visszavágó lesz, hiszen az első meccsen, Vigo-ban, a hazaiak nyertek 2-1-re, így abban tényleg igaza lehet Mourinho-nak, hogy fontosabb erre felkészülniük.

,,Nem megyek Zürichbe, nekem dolgoznom kell, hogy nyerhessünk, és továbbjussunk a Celta ellen, ez nekem most a legfontosabb.”

A díjat egyébként a brazil válogatott régi-új szövetségi kapitánya, Luiz Felipe Scolari fogja átadni.

Szerző: Balogh József