Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ki nyeri az idei Aranylabdát? – avagy ma este ismét valakit a legjobbnak választanak!

Ma este a FIFA zürichi gáláján kiderül, ki kapja az Aranylabdát. Cristiano Ronaldo, Lionel Messi illetve Andrés Iniesta közül kerül ki a végső győztes. A televíziós közvetítés 19:00-kor az Eurosporton tekinthető meg, ahol kiderül, ki érdemli meg az elsőségért járó díjat.

A Ballon d’Or, vagyis az Aranylabda az európai labdarúgás legfontosabb egyéni trófeája, melyet a legjobb teljesítményt nyújtó labdarúgó kaphatott meg. A díjat 1956-ban alapította a francia labdarúgó szaklap, a France Football.

Idén Cristiano Ronaldo mellett két Barcelona játékos, Leonel Messi és Andrés Iniesta a jelölt, hármójuk között dőlhet el az elsőség.

Ronaldo, elmondta szeretné ugyan elnyerni az Aranylabdát, de úgy véli: nem nagy gond, ha Lionel Messi vagy Andrés Iniesta lesz a befutó.

Bő egy hónappal ezelőtt a Jose Mourinho, a Real Madrid portugál vezetőedzője nyilatkozata szerint, már eldöntött tényként kezelte, hogy idén is az FC Barcelona argentin támadója, Lionel Messi nyeri a FIFA-Aranylabdát. „Kizártnak tartom, hogy Cristiano Ronaldo lenne a befutó 2012-ben.”

Cserenkó Szabolcs