Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Videoton: Paulo Sousa Amerikába folytathatja

A fehérvári vezetőedzőt az amerikai labdarúgóligában szereplő New York Red Bulls együttesével hozták hírbe.

 A piros-kékek Európa-Liga menetelése nem múlt el figyelem felkelté nélkül. Mint ismert Renato Neto és Walter Lee már Belgiumba szerződtek. Az elmúlt napokban Paulo Sousa iránt nőtt meg az érdeklődés. Néhány napja az angol Championshipben szereplő Blackburn Roversnél merült fel lehetséges edzőként. Ezt a székesfehérvári klub elöljárói cáfolták.

“Sousa sorsa kérdőjel még: jelenleg ugyanannyi esély van a távozásra, mint a maradásra” mondta hétfőn Kovács Ferenc, a Videoton tiszteletbeli elnöke a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. Majd hozzátette: “Kérdés még, hogyan dönt a vezetés és milyen kényszerhelyzetek elé leszünk állítva: az újságból ismert amerikai klub hajlandó az edző kivásárlási összegét mellényzsebből kifizetni. A nyitott kérdés két-három napon belül eldől, mert a csapat spanyol edzőtáborozásra megy, addig kiderül, Sousa megy vagy marad”

A Videoton korábbi kitűnő trénere szót ejtett a csapat EL-szerepléséről is: “Paulo Sousa kiválasztásakor nagyon szűkén álltunk a feladathoz megfelelő magyar edzőkkel. Sousa nagyszerűen megvalósította a klub azon célját, hogy kikerült a nemzetközi porondra, s az utóbbi húsz év legjobb eredményét érte el. Azért esett rá a választásunk akkor, mert a portugál futballstílus közelebb állt a magyar tradíciókhoz, mint mondjuk a német.”fejezte be a korábbi kiváló szakember.

Gavalovits Sándor