Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Célegyenesben a Ligakupa: Chelsea-Swansea, Bradford-Aston Villa elődöntőben

A bajnoki fordulók árnyékában érdekes párharcokkal folytatódnak tovább az Angol Ligakupa küzdelmei. Kedden Bradford-Aston Villa, holnap pedig Chelsea-Swansea összecsapásra kerül sor. Az eddigiekkel ellentétben az elődöntőket már oda-visszavágós rendszerben fogják lebonyolítani.

Az Arsenal ellen tizenegyesekkel továbbjutó negyedik ligás Bradford edzője, Phil Parkinson optimstán várja az újabb találkozót. Az ágyúsok elleni emlékezetes negyeddöntőre utalva megjegyezte óriás pluszt nyújtott a csapatának és a Villa ellen sem lesz másképpen – vélekedett Parkinson. „Azt hiszem, kiváló tapasztalatszerzés a fiatal játékosainknak, mert olyan élményt jelent amit sosem felejtenek és hasznukra válik a továbbiakban.” A menedzser szerint ki kell használniuk a birminghamiek gyengéit, különösen a Villa sebezhető védelmét, amely a legutóbbi négy meccsen 17 gólt kapott. Erre minden esélyük megvan az Aston Villa ellen, amely a pocsék szezonját próbálja menteni a Ligakupában.

A szerdai Chelsea-Swansea párosítás szintén kiélezett párharcot ígér az angol futball szerelmeseinek. Óriási meccsre van kilátás, a walesiek joggal bízhatnak Michu góljaiban, míg a Kékeknél a Drogba utódának kikiáltott Demba Ba termelheti a gólokat. Ba a Newcastle-től érkezett a londoniakhoz és a hétvégén már letette névjegyét a Southampton elleni duplával.

A párharcok visszavágóira január 22-23-án kerül sor, ahol már csak egy lépés választja el a csapatokat a finálétól.

kedd 20.45 Bradford – Aston Villa
szerda 20.45 Chelsea- Swansea

Veres Péter