Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eldőlt! Messi sorozatban negyedszer a legjobb!

Ma este átadták az év legjobbjának járó díjat, az Aranylabdát Zürichben, Messi toronyesélyesnek számított, a versenyben, annak ellenére, hogy tavaly mindössze egy Király kupagyőzelmet tudott felmutatni, ahol elsőként végzett csapata.

A két ellenfél sokkal jobb évet tudhatott magáénak, Cristiano Ronaldo a Real Madriddal bajnokságot és Szuperkupát nyert, Iniesta a kupa győzelem mellett Európa bajnokként is örülhetett.

Egy dologban Messi viszont mindkettejüket megelőzte, ugyanis a 2012-es naptári évet boncolgatva az argentin zseni 91 találatig jutott, ezzel egy 40 éves csúcsot döntött meg, 1972-ben Gerd Müller neve mellett „csak” 86 gól áll.

A férfi csapatok legjobb edzője díjátadásán – José Mourinho nem jelent meg, pedig jelölt volt, arra hivatkozott, hogy fontos mérkőzése van szerdán a kupában, és ő dolgozik, nincs ideje megjelenni. Luiz Felipe Scolari adta át a díjat, nem meglepő módon a spanyol válogatottal Európa-bajnoki címet nyerő Vicente Del Bosquenevét jelentette be a nagyérdemű előtt.

„Olyan csapatom van, olyan kapitánnyal, amelyik nagyon sokat dolgozik azért, hogy jó legyen. Hálás vagyok a segítőimnek, játékoskoromból nagy hálával tartozom a mindenkori edzőimnek, hiszen rengeteget tanultam edzői tudásban, filozófiában. Nagyon köszönöm a FIFA-nak, amit a labdarúgásért tesz” – nyilatkozta Del Bosque.

Cserenkó Szabolcs