Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Falcao nem csak klubot, országot is válthat?

Az Atletico Madrid jelenleg legjobb játékosa, Radamel Falcao a nyáron klubot válthat. Több kérője is akad spanyol földön, de az is előfordulhat a 26 éves labdarúgó életében, hogy más országban folytatja pályafutását.

Sajtóértesülések szerint a „Tigris” elhagyja a Vicente Calderont. Természetesen egy ilyen kvalitású játékosnak számos kérője akad, Spanyolországban több klubbal szóba hozták,a legvonzóbb a városi ellenlábas Real Madrid lehet számára. Talán az Atleticoból a Realba igazolni sportdiplomáciai szempontból nem túl szerencsés választás, köztudott hogy a két klub viszonya nem a tökéletes kategóriába tartozik.

Angliában két csapatnál merült fel a neve, a Chelseanél és a Manchester Citynél is egyértelmű, hogy szívesen látnák a kolumbiai gólzsákot.A találgatásokra Falcao reagált és finoman megjegyezte, hogy egy harmadik ország bajnoksága lehet a befutó a spanyol és az angol mellett:

„Most csakis a jelenre akarok koncentrálni, de soha ne mond, hogy soha – ki tudja, mit hoz a jövő. Nem kizárt, hogy a jövőben Olaszországban kötök ki. Már van egy favorit klubom, de nem árulom el melyik az.”– nyilatkozta a Sky Sport Italiának az Atletico első számú támadója.

Ezzel mondott is valamit, meg nem is annyi bizonyos, hogy Radamel Falcao nyárig az Atletico labdarúgója. Lesz feladata bőven, hiszen jelenleg a második helyre, a két nagyágyú közé „szorult” a második számú madridi csapat. Az első helyen lévő Barcelona mögött 11 ponttal kevesebbet gyűjtve, de a jelenleg harmadik helyezett Real Madrid előtt 5 pont előnnyel a tabella a második helyén tartózkodnak Diego Simeone tanítványai.

Cserenkó Szabolcs