Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gólzáporos győzelmek és vereségek, újabb magyar gól a német élvonalbeli csapatok felkészülési mérkőzésein!

A téli szünet végéhez közeledve egyre több edzőmeccset játszanak a Bundesligában szereplő együttesek. A szerdai találkozók eltérően alakultak a klubok számára, az azonban mindegyik összecsapásban közös, hogy a pályára lépő gárdák képesek lesznek hasznosítani a párharcuk során történteket.

SpVgg Greuther Fürth – AZ Alkmaar: 2-3 (1-1).

Stieber Zoltán csapata szoros mérkőzésen vereséget szenvedett a holland élcsapat AZ Alkmaar ellen. A kétszeres magyar válogatott támadó hiába szerezte meg az újoncegyüttes vezető találatát 0-0-nál, végül a hatékonyabb alkmaariak győzedelmeskedtek a beleki edzőtáborban, a mindössze kétszázötven néző előtt lejátszott ütközeten – derül ki a bundesliga.de beszámolójából. Gólszerzők: Stieber (28.), Djurdjic (49.), ill. Gorter (33.), Elm (58.), Boymans (61.).

Fürth: Hels – Zimmermann, Kleine, Sobiech, Schmidtgal (Baba, 65.) – Sararer (Klaus, 46.), Nehrig (Petsos, 23.), Pekovic, Stieber (Park, 65.) – Nöthe (Fall, 46.), Djurdjic (Asamoah, 75.).

További német érdekeltségű mérkőzések:

Club Bruges – Nürnberg: 4-3 (1-2). Bár a 11. percben már 2-0-ra vezettek a nürnbergiek a Marbellán megrendezésre kerülő tesztmérkőzésen, végül a Videoton korábbi El-selejtezőbeli ellenfele, a belga Club Bruges aratott győzelmet. Gólszerzők: Trickovski (20., 73.), Odjidja-Ofoe (54.), Donk (87.), ill. Kiyotake (6.), Pekhart (11.), Esswein (90., büntetőből).

VfL Wolfsburg – Werder Bremen: 1-2 (0-0). A két élvonalbeli gárda találkozóját a végül jobban összpontosító brémaiak nyerték meg, a végjátékban szerzett két góljuknak köszönhetően. Gólszerzők: Klich (65.), ill. Arnautovic (73.), Kroos (89.).

Borussia Mönchengladbach – Hamburger SV: 2-2 (1-2). A két német középcsapat összecsapására Dubaiban került sor. Gólszerzők: Daems (28., büntetőből), Hrgota (86.), ill. Badelj (13.), Rudnevs (39.).

Augsburg – Hansa Rostock: 4-1 (2-0). A szintén Belekben lejátszott versengésen kiütközött az osztálykülönbség, a harmadik vonalban szereplő Hanza-városiaknak esélyük sem volt a szoros eredmény kiharcolására. Gólszerzők: Werner (5.), Ji (41.), Hain (66., 82.), ill. Smetana (53.).

Fortuna Düsseldorf – Mons: 4-1 (1-0). A belga élvonalbeli gárda ellen a vártnál könnyebb sikert aratott az újonc Düsseldorf, igaz, ennek ellentmond, hogy a félidőben csak egygólos előnynek örülhettek a németek a marbellai randevún. Gólszerzők: Schahin (34.), Bolly (47.), Ilso (50.), Reisinger (81.), ill. De B. D. (71.).

Szerző: Budai Levente