Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gruborovics Tamás az Inter Turkuhoz szerződött

A szegedi születésű, ám Finnországban felnőtt játékos eddigi legnagyobb lehetősége előtt áll, ugyanis még egyszer sem játszhatott ennyire magasan jegyzett finn csapatban.

Gruborovics, a tavaszi-őszi rendszerű liga előző szezonjában remek évet zárt, középpályás létére házi gólkirály lett, 12 góllal a JJK-ban. Kiváló teljesítménye meg is hozta az eredményt, a 2008-as bajnok Inter szerződtette.

,,Egyszerűen nagyszerű csapat az Inter, Turku az ország legszebb városa. Az átigazolásom nehezen jött össze, de végül létrejött, hisz az Inter nagyon akarta a szerződtetésemet. Úgy gondolom, itt még tovább tudok fejlődni, Igazság szerint a következő átigazolási időszakban, már távozhatok is, egy megfelelő ajánlat esetén. Nekem nagyon nehéz döntés volt elhagyni Jyväskylä-t, már a sajátomnak éreztem a várost, és a közönség is szeretett. Azért, elképzelhető, hogy egy nap még visszatérek.” – elmélkedett klubváltásáról a 28 éves Gruborovics.

A játékos azon gondolata, hogy nyáron máris továbbállhat, nem is olyan elképzelhetetlen, hiszen ősszel részt vett egy próbajátékon a holland Willem II együttesénél.

Névjegy:
Gruborovics Tamás
Születési hely, idő: 1984. július 3., Szeged
Eddigi klubjai: Mikkelin Palloilijat, Kuopion Palloseura, FC KooTeePee, IFK Mariehamn, Jyväskylän Jalkapalloklubi, FC Inter Turku
Becsült piaci értéke: 675 ezer euró

Szerző: Balogh József