Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sztoicskov: elképzelhető, hogy Guardiola a Manchester City edzője lesz

A bolgár futballisten, elképzelése szerint nem kizárt, hogy korábbi barcelona-i csapattársa az angol Manchester City menedzsereként tér vissza ősszel, továbbá üdvözölte Lionel Messi Aranylabda győzelmét.

Az egykori Barca sztár, Hriszto Sztoicskov úgy gondolja, hogy Pep Guardiola a nyártól átveheti Robert Mancini helyét az angol együttes élén. A katalánok tavaly távozott 41 éves sikeredzője nem rég jelentette be, hogy 2013 őszén ismét leül egy most még számára is ismeretlen kispadra, így rögtön felmerültek olyan csapatnevek, mint a Bayern München, a Juventus, az Arsenal, vagy a már fentebb is említett City, mint lehetséges célállomás. A spanyol edző a PL jelenlegi címvédőjéhez valószerződésének esélyét tovább növeli, hogy korábbi mentora, remek munkatársa, és nem utolsó sorban barátja, Txiki Begiristain jelenleg a Kékek sportigazgatója.

,,El tudom képzelni, hogy Guardiola a Manchester City-t fogja irányítani. Pep, és Txiki Begiristain együtt csodákat műveltek a Barcelona-nál.” – kezdte nyilatkozatát Sztoicskov.

Az egykoron 83-szoros válogatott, mára már edzőként számításba jövő bolgár, Lionel Messi-vel folytatta, dicsérve azt, hogy ismét elnyerte a FIFA Aranylabdáját.

,,Egy játékosnak nagyszerű érzés elnyerni az Aranylabdát, bár ez általában több ember munkájának is köszönhető. Biztos vagyok benne, hogy Messi még pár alkalommal elnyerheti ezt az egyéni elismerést, hiszen nem volt az utóbbi évtizedben még egy olyan komplett játékos, mint Ő. Természetesen, ahhoz, hogy Ő legyen a legjobb, szükségesek olyan csapattársak, mint amilyenekkel most együtt szerepelhet a Barcelona-ban.” – zárta véleményét Hriszto, az Aranylabda átadásról.

Szerző: Balogh József