Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ez a csütörtök a német csapatok napja volt!

A felkészülési időszak ezen periódusának megfelelően több edzőmérkőzést is játszottak a német élvonalbeli együttesek. A csütörtöki nap a bundesliga.de információi alapján különösen jól alakult a számukra, hiszen négy meccsen négy győzelmet arattak az első osztályú gárdák!

Borussia Dortmund – KV Mechelen: 1-0 (1-0).

A német bajnok a vártnál talán valamivel nehezebben győzte le belga élvonalbeli ellenfelét, de a siker mellett legalább olyan fontos, hogy elégedett volt a látottakkal Jürgen Klopp vezetőedző. Az persze egyáltalán nem volt jó hír a sárga-fekete mezesek szurkolói számára, hogy a brazil Felipe Santana orrtörést szenvedett, ezért valószínűleg hosszú kihagyásra kényszerül.

A dortmundi örömet csak fokozza, hogy a találkozót úgy sikerült megnyernie a BVB-nek, hogy Chris Löwe és Lukasz Piszczek enyhe izomproblémák miatt, Marco Reus fertőzés következtében, Oliver Kirch pedig gyomor-bélrendszeri fertőzés miatt volt kénytelen kihagyni az összecsapást.

Bajner Bálint ezúttal is pályára léphetett. A 66. percben csereként állt be, s bár voltak gólszerzési próbálkozásai, ezúttal nem volt eredményes.

Borussia Dortmund, 1. félidő: Weidenfeller – Großkreutz, Hummels, Santana, Schmelzer – Bender, Gündogan, Blaszczykowski, Leitner, Götze – Lewandowski.

Borussia Dortmund, 2. félidő: Langelak – Bakalorz, Hummels (Günter, 66.), Santana, Schmelzer (Halstenberg, 66.) – Leitner, Kehl – Blaszczykowski (Hofmann, 57.), Götze (Bittencourt, 66.), Großkreutz (Bajner, 66.) – Schieber.

További német érdekeltésű felkészülési találkozók:

Nürberg – Lokeren: 2-0 (1-0). Gólszerzők: Polter (35.), Mak (88.).

Standard Liége – VfL Wolfsburg: 1-3 (0-2). Gólszerzők: Gonzalez (92.), ill. Vieirinha (13.), Madlung (23.), Perisic (66.).

SC Freiburg – San Fernando: 6-1 (4-1). Freiburgi gólszerzők: Flum (5.), Kruse (10.), Guede (40.), Schmid (41.), Schuster (52.), Krmas (64.).

Szerző: Budai Levente