Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Elkezdte a Haladás is – együtt tartanák a keretet Szombathelyen

Tegnap délelőtt a Haladás is megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra. A keret egyelőre foghíjas, hiszen néhányan betegséggel illetve sérüléssel küszködnek, míg Kulcsár Kornél Belgiumban, a Liérse együttesénél van próbajátékon. Barczi Dávid Újpestről, Haraszti Zsolt Székesfehérvárról kiszemelt.

„Miután a téli szünetre egyéni edzéstervet adtunk a játékosoknak, így nem kimondottan ráhangoló tréningekkel telik az első hét, rögvest belevágunk a munkába – nyilatkozta a felkészülés első napján Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője a haladas.hu-nak. – A felkészülés során a bajnoki időszakhoz képest húsz-harminc százalékkal komolyabb terhelést kapnak a játékosok. Ma például egyórás, egyéni képességfejlesztő tréninggel kezdünk a műfüvön. A srácok jó állapotban, súlyfelesleg nélkül érkeztek vissza, péntek reggel vérvétellel is felmérjük állapotukat.”

Az erősítési tervek között mindössze két játékos kiszemelt: Barczi Dávid és Haraszti Zsolt.

„Jómagam egy-két új játékost képzelek el a csapatban, egy jobb oldali és egy támadó középpályás igazolását vagy kölcsönvételét szorgalmazom. Több labdarúgó neve is benne van a kalapban, így például a már korábban ismertté vált újpesti Barczi Dávidé és a székesfehérvári Haraszti Zsolté. Próbajátékosokról viszont nem tudok. Huszonhat fős kerettel készülünk, tavaszra nem tervezek további fiatalítást, jó lenne, ha a jelenlegi keret három évig együtt maradna – beszélt az erősítési tervekről a vezetőedző, aki a célokra is kitért. – A bajnokság végére az első tíz közé várom a csapatot. Másfél év alatt fel lehet építeni egy stabil gárdát, aztán onnan tovább lehetne lépni, és már igazán jó eredményeket remélhetnénk attól a csapattól.”

A kiszemeltekről az ügyvezető, Tóth Miklós is beszélt: „Barczi Dávid a héten még Belgiumban tartózkodik próbajátékon, megvárjuk, hogy döntenek vele kapcsolatban. Haraszti Zsolt édesapjával és menedzserével is beszéltünk, de miután edzőváltás volt a Videotonnál, nem tudni, mi lesz a labdarúgó sorsa. Az új trénernek nyilván időre van szüksége, mire megismeri a játékosokat, eldönti, kikre van szüksége és kikre nem. Ami a mi játékosainkat illeti: távozóról nem tudok, egyelőre egyetlen futballistánk iránt sem volt érdeklődés – ez persze még változhat. Egyébként az ősz vége óta a felnőtt csapattal készülő Németh Márió már profi szerződéssel rendelkezik. Februárban egyhetes soproni edzőtáborba utazunk, és külföldről is vannak ajánlataink. A korábban már említett spanyol, török, horvát, portugál vonal változatlanul él – ám egyelőre nem dőlt el, hogy el tudunk-e utazni.”

A Haladás szakmai stábja ugyanakkor már bővült, miután Orbán Attila erőnléti trénerként segíti Artner Tamás munkáját.

Az edzések az Illés Akadémia műfüves pályáján és a Kondics utcában zajlanak majd, ezt a Csónakázó-tó körüli futás színesíti. A csapat a munka során meglátogat egy fitnesz klubot is.

A keret ugyanakkor foghíjas, hiszen Rózsa Dániel kapus a hátával bajlódik, Andorka Péter a begyulladt talpcsontja miatt maródi, Ugrai Roland térdműtéten esett át a közelmúltban, Tóth Péter betegséggel küszködik, míg Kulcsár Kornél belga próbajátékon szerepel. Andorka, Tóth és Rózsa a héten bekapcsolódhat a közös felkészülésbe, Ugrai Rolandnak ellenben még három hetet kell kihagynia.

A csapat január 25-én az osztrák Admira Wacker vendégeként vívja első téli felkészülési meccsét.

Gavalovits Sándor