Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lampardot a Vörös Ördögökkel hozták hírbe!

A hét legnagyobb kacsájának bizonyult, hogy a MU érdeklődik Frank Lampard iránt. A Daily Mail szerint Sir Alex Ferguson szívesen látná csapatában a Kékek ikonját Frank Lampardot.

A United skót mestere azóta már cáfolta a hírt Lampard leigazolásával kapcsolatban. “A hírnek nincs semmi alapja. Maguk komolyan gondolják, hogy a Chelsea pont a Unitednak adna el bárkit is januárban? A londoniak nagyot szeretnének alkotni a szezon második felében, ehhez a legjobbjaikra van szükségük” – mondta a menedzser. A pletyka alapjául szolgált, hogy Ferguson már a West Hamben kinézte magának az akkor még szárnyait bontogató tehetséget, ám Lampard végül a Chelseat választotta. Igaz vagy sem, a Vörös Ördögökre ráférne az erősítés a középpályán, hiszen Fletcher betegség miatt kényszerpihenőn van, Pak Dzsi-Szung nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, Giggs és Scholes pedig már túl vannak a zeniten.

A szezonban Benítez többnyire csereként számít Lampardra, aki hétről-hétre remek gólokkal bizonyítja, hogy nem felejtett el focizni, mindezek ellenére úgy tűnik nincs maradása a Stamford Bridgen. A játékos több mint 10 év szolgálat után, Roman Abramovics nyomására elhagyja a Chelseat, John Terry twitter üzenetben búcsúzott el a csapattárstól. “A lesújtott enyhe kifejezés a lelkiállapotomra. Lamps érdemei miatt vissza kéne vonultatnunk a nyolcas mezt a klubnál.” – írta Terry

Lampard nem titkolta csalódottságát mellőzését illetően, hiszen úgy tervezte a Kékeknél fejezi be pályafutását, ám 33 évesen még érez magában motivációt, hogy nagy célokért küzdjön, ezt pedig a Manchester biztosítaná számára. A hírek szerint a középpályás minden klubváltással kapcsolatos tárgyalásra nyitott, ám elég nehéz elképzelni, hogy a West Ham Uniteden kívül máshová igazoljon Angliába. Külföldi kérőkből persze nincs hiány, az Anzhi és a Los Angeles Galaxy bejelentkezett érte, sőt a kínai Guizhou komoly ajánlatott is tett, 250.000 font heti fizetést kínálva a középpályásnak.

Veres Péter