Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Franciaország: vajon folytatódik a nagy hármas kiélezett versenyfutása?

A címben említett nagy hármas, azaz a PSG-Lyon-Marseille trióból fog minden bizonnyal kikerülni a Ligue 1 2012/13 idényének bajnoka. A párizsiak otthon, míg a két Olympique egyaránt idegenben lesz kénytelen pályára lépni. A gall pontvadászat rajongóit továbbá foglalkoztathatja még a kérdés, hogy miként kezdi az újévet az előző két szezon győztese, a Lille, és a Montpellier. Lássuk a hétvége programját, a tv által közvetített meccseket természetesen külön feltűntetjük!

2013. január 11. Péntek
St-Étienne – Toulouse FC 19:00
A forduló, és a naptári év nyitómérkőzését játssza a két együttes. A 10-szeres liga első hazaiak úgy tűnik, hogy 32 esztendő után sem lesznek bajnokok, sőt egyelőre csak a középmezőny biztos tagjai. Utóbbi tényt mondhatják el magukról a Toulouse-nál is, a lilák a tabella 12. helyén állnak. A két együttes szinte mindig szoros találkozókat játszik, hiszen a keretek erőssége is nagyjából azonos. Legutoljára augusztusban csaptak össze, akkor a TFC győzedelmeskedett 2-1-re.

Paris Saint-Germain – Ajaccio 21:00 (tv: Sportklub, 21:45, felvételről)
A mai nap főfogása, a szerény körülmények közt tengődő korzikai kis csapat vendégjátéka lesz, a felpumpált fővárosiak ellen. A súlyos pénzekből megerősített Ancelotti gárda nyáron, a bajnokság elején még nem volt meggyőző. Talán ennek is tudható be a két csapat előző egymás elleni eredménye: fordított felállásban 0-0-s végeredmény született. Ma este azonban alighanem zörögni fognak a hálók, hisz a PSG-nél most mindenki bizonyítani akar, hogy semmi szükség nincs már további erősítésre.

2013. január 12. Szombat
Troyes – Olympique Lyon 17:00
A hivatalosan második helyet birtokló Lyon könnyű kirándulást tervez szombatra, a Szajna partjára. Az ellenfél pedig az újonc, és csak utolsó előtti helyen ácsingózó Troyes lesz. Bár azért a vendégek számlájára írható, hogy hazai terepen már elpáholták az OM-et, ami azért nem kis fegyvertény.

Évian – Stade Brest 20:00
Bizonya a másodévesekre jellemző nehéz időket éli meg manapság, az annecy-i székhelyű együttes ennek ellenére legszebb napjait éli továbbra is. A klubot idén tíz éve, hogy megalapították. Bár még nem állnak kieső helyen, de egy Brest elleni otthoni kudarc esetén akár hátrébb is csúszhatnak. A Brest-nél jó ómenként veheti lajstromba, hogy augusztusi randevújukat ők nyerték meg, 1-0-s arányban, a védő, Paul Bayssé találatával. A francia játékos most garantáltan nem fogja kisegíteni az impotens támadókat, ugyanis sérüléssel bajlódik.

Montpellier – Lorient 20:00
A bajnoki címvédő újabb mélységet érhet el a hétvégén. A bőségesen erőnfelül teljesítő Lorient (ötödik a kiscsapat) akár meg is lepheti bátor játékával, a Montpellier-t. Természetesen nem mehetünk el az mellett, hogy a hazaiak, egy esetleges győzelemmel, és a közvetlen vetélytársak bukásával akár a 6. pozícióba is felugorhatnak, ami azért egyből barátságosabb képet festene eddigi idényükről.

Nancy – Lille OSC 20:00
A 2011-es bajnok szintén nem dúskál a jó statisztikákban. Szénné égés az ősz folyamán a BL-ben, és folyamatos ingázás a tabella közepe tájékán. A több rutinos, és nem is olyan koros játékos birtokának tudatában tényleg egészen meglepő a vendégek 8. helyezése. Rudi Garcia legénysége szombat este Nancy-ban bizonyíthatja, hogy fentebb a helye. A hazai csapat tök utolsó a táblázaton, jelenleg meglehetősen kilátástalan a helyzete, már 8 pontra van lemaradva a biztos bennmaradó helyen álló Évian-nal szemben.

2013. január 13. Vasárnap
Stade Reims – Bastia 14:00
Újoncok csatája. Egyelőre mindkét egyletet hajtja a másodosztályban felvett lendület, és nincsenek kiesési gondjaik. A hatszoros bajnok reims-iek garantálhatóan ráhajtanak a három pontra, ugyanis pillanatnyilag ők állnak valamivel hátrébb. A Bastia szintén nem feltartott kézzel megy idegenbe, és ha győznek, szép távolságra evickélhetnek el a kieső zónától.

Nizza – Valenciennes 17:00
A minden évben meglepetésre képes Valenciennes az utóbbi időben nem éppen győzni ját Nizzába. Sőt, a két csapat találkozásaikor, az utóbbi hét évben mindig a pályaválasztó csapat nyert. Kivéve legutóbb, amikor a két együttes utoljára összecsapott. Tavaly nyáron, augusztus 18-án 0-0-s, álmoskás döntetlen született.

Sochaux – Olympique Marseille 21:00 (tv: Sportklub, 23:00, felvételről)
A 20. forduló záró találkozója. A rendkívül rossz formát kifogó Sochaux utolsó hat bajnokijából négyet elvesztett, kettőn pedig be kellett érniük pontosztozkodással. Az OM utoljára november közepén, Bordeaux-ban kapott ki a Girondin-tól. Az elmúlt hétvégi kupa kört mindkét fél sikeresen abszolválta, bár egyikük se vette könnyedén az akadályt. Az alsóbb ligás Thaon jól tartotta magát, csak egy 0-1-re kapott ki Eric Hély Sochaux-jától, míg a Marseille hosszabbításban verte meg 2-1-re a Guingamp-ot.

Szerző: Balogh József