Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: avagy folytatódik a Spanyol bajnokság – beharangozó

A soros mérkőzések már pénteken megkezdődnek a spanyol első osztályban, szombaton és vasárnap négy-négy összecsapás, majd hétfőn a Getafe – Granada találkozóval zárul a 19. forduló.

2013. 01. 11. Péntek:

Atletic Bilbao – Rayo Vallecano 21:30 (Sport 1)

A kiesés szele még nem érintette meg a hazaiakat, de gyűjtögetniük kell a pontokat ahhoz, hogy jövőre ismét első osztályú csapatnak szurkolhassanak a baszkok. A Barcelona és a Real Madrid mellett a Bilbao a harmadik olyan csapat, aki még soha nem esett ki az Primera Divisóonból. A vendég Vallecano 7. helyen pozícionál, utolsó hat mérkőzésükből négyszer győzedelmeskedtek, hasonló pályaválasztás mellett a legutóbbi öt mérkőzésükön két hazai győzelem mellett három döntetlen áll, tehát a Rayo régen nem győzött a San Mamés stadionban.

2013. 01. 12. Szombat:

Valladolid – Mallorca 16:00

Öt pont választja el a két csapatot a tabellán, a hazaiak 11. helyen, a vendégek a 16. helyen vannak. A Valladolid hazai mérlege közepesnek mondható, a Mallorca idegenben csupán egyszer győzött. A mérleg nyelve ezáltal nem a „szigetlakóknak” kedvez, ráadásul a kupában szerdán már játszottak egy mérkőzést, igaz Sevillában nyertek 2:1-re.

Espanyol – Celta Vigo 18:00

Mindkét gárda az alsóházban szerénykedik, az Espanyol otthon katasztrofális eredménnyel utolsó előtti, míg a Celta vendégként az utolsó. A hazaiaknak mindenképp nyerniük kell, ha nem akarják izgalmassá tenni saját maguknak a bajnokságot. A vigóiak szerdán a kupában játszottak, Madridan voltak a Real vendégeként, ez a hazaiak szempontjából kedvező is lehet.

Osasuna – Real Madrid 20:00 (Sport 2)

Az Osasuna hazai környezetben kevés gólt kap, viszont nyerni csak kétszer tudott. A Real győzni megy sereghajtó otthonába, bár idegenben lejátszott 9 mérkőzésükből csak négyet nyert meg. Ha a pamplonai kiscsapat fel tudja szívni magát, az egy jó eredménnyel párosulhat, mindenesetre óriási meglepetés lenne, ha a vendégek nem három ponttal térnének vissza a fővárosba a Reyno de Navarra stadionból.

Valencia – Sevilla 22:00 (Sport 2)

Néhány éve Spanyolországban nagyobb rangadóként tartották volna számon a mérkőzést, a 8. Valencia fogadja a 12. helyen tartózkodó Sevillát. A hétközi kupában mindkét gárda továbbjutott, a hazaiaknál előny lehet hogy ők kedden, míg riválisuk szerdán játszott. Eredményes játékot mutatnak a vendéglátók otthon, kilenc mérkőzésből hatot megnyertek, Míchel González tanítványai viszont idegenben csupán egyszer szereztek három pontot.

2013. 01. 12. Vasárnap

Betis – Levante 12:00

A Betis az ötödik helyről vághat neki a hétvégének, hazai környezetben 4 győzelme, 5 vereséggel párosul. Közvetlen riválisa látogat az egyszeres bajnok otthonába, a Levante egy ponttal van lemaradva a sevillaiaktól. Idegenben nem megy rosszul a kék-bordóknak, viszont a hat lőtt góljuk elárulja, ha elhagyják az Estadi Ciutat de València stadiont nem megy a góllövés.

Real Sociedad – Deportivo La Coruna 17:00

A két csapatot kilenc hely és tíz pont választja el egymástól, a Sociedad otthon az előkelő 8. helyen van, a Depor idegenben még nem nyert, az utolsó előtti pozíciót foglalja el. Egyszer minden sorozat megszakad, talán erre alapoznak a vendégek.

Atletico Madrid – Zaragoza 19:00 (Sport 1)

Hazai környezetben a fővárosi csapat idén bajnoki mérkőzésen még pontot sem veszített, megnyerte mind a kilenc találkozóját. A Zaragoza 13. helyezése csalóka, mert idegenben jól megy Pintér Ádám csapatának, az előkelő 5. helyen vannak. A mérkőzés végkimenete hazai győzelmet ígér, ám a Zaragoza valószínű, hogy nem feltartott kezekkel fog kifutni a Vicente Calderón zöld gyepére.

2013.01.14. Hétfő

Getafe – Granada 20:00 (Sport 2)

Rosszabbul állnak a hazaiak otthon, mint a vendégek idegenben, a tabellán elfoglalt helyezésük alapján, mégis a Getafe az esélyesebb annak ellenére, hogy csütörtökön a kisebb madridi csapattal játszottak a kupában. Van idejük regenerálódni, majdnem négy nap áll rendelkezésükre, míg a Granadának nem volt dolga a kupában (november végén kiestek a Zaragoza ellen).

Spanyol Bajnokság, 19. forduló

jan. 11. 21:30 Athletic Bilbao – Rayo Vallecano ( Sport 1)
jan. 12. 16:00 Valladolid – Mallorca
jan. 12. 18:00 Espanyol – Celta Vigo
jan. 12. 20:00 Osasuna – Real Madrid ( Sport 2)
jan. 12. 22:00 Valencia – Sevilla ( Sport 2)
jan. 13. 12:00 Betis – Levante
jan. 13. 17:00 Real Sociedad – Deportivo La Coruna
jan. 13. 19:00 Atlético Madrid – Zaragoza (Sport 1)
jan. 13. 21:00 Málaga – Barcelona (Sport 1)
jan. 14. 20:00 Getafe – Granada (Sport 2)

Cserenkó Szabolcs