Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gigászok harca: MU- Liverpool, Arsenal – City a rangadók vasárnapján

Hosszú idő után ismét igazi rangadókra kerül sor a Premier League 22. fordulójában, a Manchester United-Liverpool és az Arsenal-Manchester City találkozó nem akármilyen izgalmakat tartogat az angol futball szerelmeseinek.

Az Arsenal a döcögős rajtot követően jó szériába került és már az ötödik meccsét játszotta le veretlenül. A múlt héten ugyan Southamptonban hagytak két pontot, ám ezzel is a 6. helyre lépett előre Arsene Wenger legénysége. A Bradford elleni Ligakupa fiaskó óta az Ágyúsok háza táján rendeződtek a dolgok, sőt a legfrissebb hírek szerint Walcott hajlandó a szerződéshosszabbításra. A Manchester Citynél sem panaszkodhatnak a jó formára, mindössze a két héttel korábbi sunderlandi vereség ront a mérlegen. Nagy kérdés a City mennyire érzi meg Agüero hiányát a csatársorban. Az argentin klasszis izomszakadás miatt kihagyja a rangadót, jó hír viszont, hogy a jövő héten már számíthat rá Roberto Mancini.

A Manchester United- Liverpool az izgalmak mellett jókora feszültséget is magában hordoz. A tavalyi manchesteri mérkőzésen a játékosok éppen üdvözölték egymást, de Evra kézfogását Suarez fölöttébb sportszerűtlen módon visszautasította. Ősszel az Anfielden már béke volt a két játékos közt, remélhetőleg végleg lehiggadtak a kedélyek az eset körül. “Mindig nagy a felhajtás egy Manchester United – Liverpool rangadó előtt. Nézzük csak meg a két klub történelmét, a két legsikeresebb angol egyesületről van szó.” – intett nyugalomra Sir Alex Ferguson.

Vasárnap
14.30 Manchester United – Liverpool
17.00 Arsenal – Manchester City

Veres Péter