Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Önmagát verte a Stoke, nyert meccset bukott a West Brom

Könnyed sikert aratott a Chelsea a hazai pályán eddig hibátlan Stoke City ellenében. A Kékek a forduló nagy nyertesei lehetnek, hiszen a közvetlen rivális Everton és a Tottenham is leikszelt, sőt a vasárnapi rangadók miatt, akár az élmezőnyhöz is közelebb zárkózhatnak.

Egyik csapat sem kezdte túl aktívan a mérkőzést, az első negyed óra után inkább a Stoke akarata érvényesült. Kinevette a közönség a londoniakat, ám a játékrész derekán nagyot fordult a játék képe, Lampard és Ba is megszerezhette volna a vezetést a Kékeknek. A félidő utolsó pillanataiban összehozták a Chelsea gólját a hazaiak, Walters védhetetlenül fejelt a saját kapujába. A 62. percben megismétlődött a jelenet, egy szögletet követően Walters újfent a rossz kapuba bólintott. A 73. percben a forduló talán legszebb találata született, Hazard óriási bombája kipókhálózta a felső sarkot. A sérülésből visszatérő Terry a hajrában még összehozott egy büntetőt a hazaiaknak, amit az indiszponált Walters szinte törvényszerűen vágott a lécre. A Stoke hazai sorozata tíz mérkőzés után szakadt meg a sokáig bevehetetlennek tűnő Britannia stadionban.

Nem esett gól a QPR-Tottenham londoni rangadón, pedig a vendégek háromszor is közel jártak a gólszerzéshez, ám Júlio Cesar minden próbálkozást bravúrral hárított. Harry Redknapp csapata értékes pontot szerzett a Bajnokok Ligája aspiráns Spurs ellen. Ennél sokkal nagyobb meglepetés a Reading hazai sikere a West Brom ellen. Lukaku duplájával már kettővel is vezettek a vendégek, ám a Reading az utolsó nyolc percben háromszor mattolta a WBA védelmét. A másik birminghami klub az Aston Villa sem járt jobban, a Southampton elleni vereséggel a kiesőzónába csúszott Paul Lambert alakulata.

Stoke-Chelsea 0-4 QPR-Tottenham 0-0
Aston Villa- Southampton 0-1 Everton-Swansea 0-0
Norwich-Newcastle 0-0 Sunderland-West Ham 3-0
Reading-West Brom 3-2 Fulham-Wigan 1-1

Veres Péter