Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Nem tudták megszorítani a bajnokaspiránst, ezúttal is tarolt a Barca!

Malagába látogatott a Barcelona, ez volt a forduló rangadója a két csapat azonban ismét nem volt egy súlycsoportban, a különbség érezhető volt az egész mérkőzésen.

A mérkőzést megelőzően a Malaga visszacsúszott az 5. helyre, mivel riválisa a Betis győzött. A Barca a szokásos háromtámadós játékát választotta, míg ellenfele egy csatárral, kissé óvatosabb taktika mellett döntött. A már megszokott „tiki-taka” jellemezte a vendégek játékát, bár a labdabirtoklásban nem volt nagy a fölényük, mégis azt a magabiztos labdatartásos focit játszották, amit hétről hétre láthatunk tőlük. Messi csent el egy röviden hazagurított labdát a Malaga kapujának előterében, egy cselt követően az üres kapuba passzolt (1:0). A második gólnál ismét az argentiné volt a főszerep, az 50. percben adott szenzációs labdát Fabregasnak, aki kettőre növelte csapata előnyét (2:0).

Többet volt a labda a hazaiaknál, mint az első félidőben, de nem volt benne a gól a Malaga játékában. A harmadik katalán találat ismét Lionel Messi átadásából született a 82. percben Thiago Alcantara góljával 3 – 0-re módosul az eredmény a Barcelona javára. Már mindenki a hármas sípszót várta, kivéve Diego Buonanotte-t, aki egy zseniális bal lábas szabadrúgásgóllal szépített a 89. percben. Az utolsó percben Alexis Sancheznek volt még egy lehetősége a gólszerzésre, a ziccert azonban az oldalhálóba lőtte. Összességében a mérkőzésről elmondható, a vendég Barcelona győzelme egy pillanatig nem forgott veszélyben, a Malaga nem játszott alárendelt szerepet.

Málaga – Barcelona 1-3


Malaga 1-3 Barcelona footyroom.com by Futbol2101

Cserenkó Szabolcs