Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marotta: a Juventus már nem igazol nagy neveket januárban

Az olasz klub általános igazgatója a minap elárulta, hogy a Serie A címvédője már biztosan nem fog nagyhorderejű átigazolást végrehajtani, ám Ő továbbra is optimista címvédést illetően.

A Juventus egyik vezetője, Guiseppe Marotta világosan kinyilvánította, hogy a torinóiak nem tervezik, egy csúcskategóriás játékos szerződtetését sem. A Zebrákat az elmúlt hetekben számos csatárral összehozták már, ezen pletykák közül leginkább az elefántcsontparti Didier Drogba, és a spanyol (igényesebbeknek baszk) Fernando Llorente. Velük elsősorban a túzerő növekedhetett volna, ám Marotta szerint ennek nem most jött el az ideje, hanem majd nyáron.

,,Most már úgy gondolom, hogy a januári átigazolási ablak nagyobb nevű játékos szerződtetése nélkül fog elmúlni. A Juventus nem talált olyan alanyt, ami megfelelt volna a kívánalmaknak. Természetesen körülnéztünk a piacon, és átértékeltük néhány játékos megszerzésének lehetőségét, de jelen pillanatban nálunk a sérült játékosok újbóli csapatba építése van a középpontban.”

A vezető ezután, arra is felhívta a figyelmet, hogy még korai lenne máris leírni a Juventus-t, annak ellenére, hogy az elmúlt két fordulóban kikaptak a Sampdoria-tól, illetve leikszeltek a Parma-val. Hangsúlyozta, hogy lehetetlen megnyerni minden bajnoki találkozót. A Zebrák előnye 3 pontra olvadt, a második helyen álló Lazio mögött.

,,Nincs okunk a pesszimizmusra. A realitások talaján kell, hogy maradjunk. A Serie A kicsit olyan, mint a Giro d’Italia. Ott se lehet minden szakaszt megnyerni, a végeredmény az, ami igazán számít” – zárta kicsit kacsakaringósan véleményét a jó öreg Beppe.

Szerző: Balogh József