Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Genoaból jöhet megoldás a Juve csatárproblémáira

Az utóbbi hetekben több támadójátékost is szóba hoztak a Juventussal, mint lehetséges téli átigazolás. Azonban most úgy tűnik, hogy nem a Llorente, Drogba, Lisandro Lopez hármasból érkezik valaki, hanem egy sokkal olcsóbb játékos a Serie A-ból.

Így került a képbe a jelenleg Genoaban futballozó Ciro Immobile, aki a Juve és a Genoa közös tulajdonát képviseli. A csatár érettnek érzi magát a váltáshoz, amit egy nyilatkozatában el is árult.

„Tudom, hogy tárgyalások folynak rólam az átigazolási piacon, ugyanakkor még a karácsonyi ünnepek előtt beszéltem Enrico Preziosi elnökúrral, aki azt mondta, Genovában maradok. Juve? Remek lenne odaigazolni, hiszen a Scudettóért szeretnék küzdeni, nem pedig a Serie A-s tagságért… Kissé túlzás, hogy egy lapon említenek Fernando Llorentével vagy Dider Drogbával, de készen állok a Juventusra. Ez egy igazán fontos lehetőség lenne a számomra.” – nyilatkozta Immobile, aki 19 bajnoki mérkőzésen 5 gólnál jár a Serie A-ban.

A Genoa nyáron vette meg a 22 éves csatár játékjogának felét 4,5 millió euróért a Juventustól, amit most a Zebrák körübelül ugyanennyiért vissza is vásárolhatják. Egyes hírek szerint a Grifone vezetőségének megtetszett Simone Padoin játéka, aki a Juventusban jelenleg csak epizódszerepeket tölt be. A középpályással a Juve egy az egyben kiválthatná Immobile teljes játékjogát.

Olasz sajtóértesülések szerint a két klub ma ül tárgyalóasztalhoz, így könnyen elképzelhető, hogy Immobile a közel jövőben már a torinoi egyesületet erősíti.

Báló Bence