Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Korrekciós műtét előtt a védő, harcképtelen Tanque, hosszabbított Lázár

Kaposvár. Korrekciós műtétet kellett végrehajtani Major Ádámon. A 21 éves hátvéd így májusig egészen biztosan nem állhat Prukner László rendelkezésére. A fiatal bekk szinte a teljes őszi szezont kihagyta, de térdszalag- és porcízület problémái miatt újra kés alá kell feküdnie. Posza Zsolt, a Rákóczi kapusa fájdalomra panaszkodott a nemrég megműtött térdén, ám a tüzetes orvosi vizsgálat negatív eredménnyel zárult, azaz nem találtak elváltozást a hálóőrnél.

Eger. Átesett kereszt- és porcműtéten Marco Vinícius Batista dos Santos, azaz Tanque. A támadó még decemberben a Siófok ellen elveszített bajnokin szenvedett térdsérülést, ám az operációra csak a napokban került sor. A csatár várhatóan hat-nyolc hónapot kénytelen kihagyni.

Újpest. Meghosszabbította 2014. júniusában lejáró szerződését Lázár Bence. A lilák támadója 2016. június 30-ig írt alá. Lázár 2011-ben debütált Újpesten az élvonalban. Eddig 25 bajnokin jutott szóhoz, ezeke 9 gólt szerzett.

Ferencváros. Hamarosan a kanadai Emery Welshmann is csatlakozik a ma reggel edzőtáborba, Marbellára utazó Ferencvároshoz. A kanadai támadó nemrég még az Észak Amerikai Labdarúgó Bajnokság (MLS) draftján volt érdekelt. Ricardo Moniz továbbra sem tett le a Salzburgnál keze alatt futballozó Leonardo megszerzéséről.

A felkészülési program is véglegesnek tekinthető (három mérkőzés is látható lesz a képernyőn) – a Paks második csapata ellen a hétvégén 4-0-ra nyert Moniz együttese:

Január 18. 16:00 Ferencváros–Dinamo Kijev (ukrán) – sport1

Január 19., 16.30 Ferencváros–CFR Cluj (román)

Január 21. 16:00 Ferencváros–Basel (svájci) – sport1

Január 23. 16:00 Ferencváros – Steaua (román) – sport1

Január 29.            Ferencváros–Szolnok

Február 3.            Ferencváros–Kecskemét

Február 6., 16.00 (Lipót) MFK Ruzomberok (szlovák)–FTC

Február 10.          Ferencváros–FC Dnapro Mahiljov (fehérorosz)

Február 11.          Ferencváros–FC Brasov (román)

Február 12.          Ferencváros–Alanyija Vlagyikavkaz (orosz)

Február 13.          Ferencváros–FC Tegu (dél-koreai)

Február 14.          MFK Kosice (szlovák)–FTC

Február 23.          Ferencváros–Tatran Presov (szlovák)

Február 24., 11.00 Ferencváros–SZTK

Kecskemét.  Szerbiából erősített a lila-fehér együttes. Marko Vukaszovics három évre írt alá a Hírös Város csapatához, míg Tölgyesi Viktort Gyirmótra adta kölcsön a klub.

Gavalovits Sándor