Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Vilanova egyre jobban kimeri nyitni a száját

Tito Vilanova az előző nyár óta már, mint vezetőedző munkálkodik a katalán óriás sikereiért. Bár korábban is akadt konfliktusa, José Mourinho-val, például az ominózus két évvel ezelőtti szemkinyomós eset, most először szúrt oda igazán szóban a Királyi gárdának.

A Barca mesterét nem is olyan régen, élete során másodszor is daganatos betegséggel kezelték, így éppen csak túl a megpróbáltatásokon, újra a sajtó elé állt. A minapi interjújában, amit a Marca-val készítettek, többek közt beszélt a Real Madridról, saját csapatának esélyeiről, illetve még Victor Valdés is szóba került.

,,Ha a Madrid csak minden második meccsét nyerné meg, akkor sem lenne náluk edzőkérdés. Nálunk ez fordítva működik, ha a csapat két egymást követő meccsén kikapna, a sajtóban máris arról lenne szó, hogy Guardiola távozása óta a csapat nem ugyanolyan jó, pedig ugyanazok a játékosok alkotják, szinte. Lehet, hogy korábban a világ legjobb csapatának tartották a Barcelonát, és ez kitörölhetetlen, ám ez csak emlék.”

Vilanova megemlékezett, a jövő heti, Málaga elleni Copa del Rey rangadóról is: „Figyelembe kell vennünk, hogy kivel játszunk. Már nem egy alsóbb ligás ellenfél vár ránk, bár a Málaga most épp nincs a legjobb formában. Nem hiszem, hogy Pellegrini-ék csak a védekezéssel foglalkoznának majd, a nemzetközi porondon se azt az arcukat mutatták.”

A 44 esztendős szakember arról is szót ejtett, hogy Victor Valdés-ra milyen jövő várhat a klubnál: ,,Amikor a szezon elején, sokan kérdőre vonták hibái miatt, én azt mondtam, hogy a legjobb kapussal is megeshetnek ilyen bakik. Egyébként egyszerű a helyzet: Mi azt akarjuk, hogy maradjon Barcelonában, Ő is maradni akar. Az persze más dolog, ha majd egy másik futball közeget szeretne megismerni, mondjuk 38, vagy 42 évesen.”

Vilanova David Villa-ról is szót ejtett: ,,David korábban nagyon súlyos sérülést szenvedett. Ám amint felépült, egyre több és több játékpercet adtam neki. A Szpartak elleni meccsen összeszedett egy kisebb sérülést, ami újra visszavetetette a beépítését.” – jellemezte az állítólag elvágyódó csatár helyzetét, a visszatérésre készülő vezetőedző.

Szerző: Balogh József