Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Del Bosque: vitathatatlanul Messi a legjobb

A spanyol szövetségi kapitány, Vicente Del Bosque ismét sportemberi nagyságáról tett tanúbizonyságot. A Real Madrid egykori edzője, a nagy rivális Barcelona sztárját ajnározta. Tette mindezt úgy, hogy ráadásul elvileg az Ő válogatottja a legerősebb a világon, a világ legjobb játékosaival.

Az argentin támadó a múlt héten begyűjtötte sorozatban negyedik Aranylabdáját, ezzel pedig rekordot döntött, korábban senki sem volt képes ilyen teljesítményre. Ezen tett miatt dicsérte őt a spanyol kapitány: ,,Messi úgy játszik a pályán, mint egy átlagos srác az utcán, szenvedélyből csinálja. Úgy futballozik, hogy mindenki megőrül tőle. Az pedig csak örülhet, akinek az oldalán játszik. Ő most egy ragyogó időszakot él meg.”

Del Bosque-t a múlt heti díjátadón, mint a 2012-es Év Menedzsere nevezték meg, Zürichben. Ez után mesélte el, hogy sejtése szerint, a ,,Vörös Fúria” legnagyobb vetélytársa, a másfél év múlva esedékes Világbajnokságon a házigazda, Brazília lehet. ,,Úgy gondolom, hogy manapság már nem számít a futballban annyira a hazai pálya ténye, mint korábban, bár kétségtelen, hogy Brazília jelentheti a legnagyobb veszélyt.” – fejezte be mondanivalóját a vb, és eb győztes mester.

Szerző: Balogh József