Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA kupa 3. forduló: Búcsúzott a West Brom, a Bolton idegenben verte a Sunderlandet

Az FA kupa megismételt találkozói óriási harcot hoztak a továbbjutásért. A Bolton, a Leeds és QPR is idegenbeli sikernek köszönhetően jutott a 32 közé.

A forduló legnagyobb meglepetését a Bolton hajtotta végre, a Bogdán Ádámot nélkülöző Wanderers 2-0-ra legyőzte az élvonalban szereplő Sunderland együttesét. Bekezdett a Sunderland, ám a vendégvédelem jól bírta a nyomást. A második félidőben Sordell tizenegyesből szerzett vezetést a Boltonnak, majd 10 perc múlva duplázott az U21-es válogatott angol reménysége. A siker értékét növeli, hogy a Fekete Macskák legerősebb csapatukkal álltak ki, addig a Bolton felforgatott összeállításban lépett pályára.

A West Brom húzta a rövidebbet a Premier League csapatok párharcán, Bothroyd kései fejesével a QPR idegenbeli sikerrel lépett tovább. Harry Redknapp csapata sereghajtóként még veretlen az újévben, nem árt tehát komolyan venni a kék-fehéreket.

A Birmingham City – Leeds másodosztályú rangadón ugyan Elliot a Birminghamet jutatta előnyhöz az első félidőben, a Leeds azonban udvariatlan vendég volt, McCarmock góljával és Diouf büntetőjével fordítani tudott a yorkshire-i alakulat.

Az élvonalbeli együttesek közül a Fulham és a Stoke is hosszabbítást követően biztosította a továbbjutást. A Fulham igazán drámai meccset produkált: Kieron Richardson a 94. percben szerzett góllal csikarta ki a hosszabbítást, majd a ráadás utolsó percében született Hangeland találat továbbjutást ért a londoniaknak.

Blackpool-Fulham 1-2
Bournemouth-Wigan 0-1
West Brom-QPR 0-1
Brentford-Southend 2-1
Birmingham-Leeds 1-2
Leyton Orient-Hull City 1-2
Stoke-Crystal Palace 4-1
Milton Keynes-Sheffield Wednesday 2-0

Veres Péter