Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa de Rey : Botlott a Barcelona, eltékozolt odavágó! – videó

A Malaga látogatott a Camp Nouba tegnap este a spanyol kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, abszolút nem játszott alárendelt szerepet. Kis odafigyeléssel nagyobb meglepetést is okozhattak volna, az elért eredmény így is megsüvegelendő.

A Barcelona, aki eddig 26 alkalommal hódította el a Kiráy kupát, a szokásos háromtámadós játékát helyezte előtérbe, Tello, Messi, Sanchez trió rohamozta Kameni kapuját. Aztán a 25. percben Thiago Alcantara rosszul vette át Pinto kapus átadását, Iturra megköszönte és megszerezte a vezetést a vendégeknek (0:1). Rákapcsoltak a katalánok, a gól után két perc sem telt el, amikor Messi csent el egy labdát a Malaga tizenhatosán belül, majd a kapussal szemben nem hibázott (1:1). Újabb egy minutum elteltével Thiago Alcantara javított valamelyest elképesztő hibáján, beívelt szögletét Puyol fejelte a kapuba (2:1). Megnyugodott a katalán óriás, játszották a megszokott rövid passzos játékukat, a félidőben az eredmény azonban nem változott. A 33. percben egy szokatlan megoldást láthattunk Messitől, reklamált a játékvezető asszisztensénél véleményezte saját lesállását (nem volt igaza), meg is kapta a sárgalapot.

A második játékrész feléig mindkét vezetőedző kihasználta mindhárom cserelehetőségét. A 71. percben Sebastian Fernadez lőtt távolról Pinto a helyén volt, három perccel később Nacho Monreal egy durva szabálytalanság után, egyből pirosat kapott, mehetett zuhanyozni. A maradék negyedórában nagyon nyomott a Barca, érezhető volt, hogy újabb találatot szeretnének elérni, Fabregas, Xavi, Messi, Iniesta kvartett zseniális dolgokat tett a pályán, ám a tíz emberrel küzdő Malaga rendkívül jól védekezett. Végül jött az egyenlítés szinte a semmiből Duda szabadrúgása Ignacio Chamacot találta meg a hosszú oldalon, aki a labdával ellentétesen mozduló Pinto mellett a hosszúba helyezte a játékszert (2:2). Ezzel a döntetlennel a Malaga járt jobban, hiszen a remi mellett idegenben lőttek két gólt, ami értékes lehet még számukra, a visszavágón többet kell nyújtania Tito Vilanova csapatának, ha tovább akarnak jutni.

Barcelona – Malaga 2:2 (2:1) gólszerzők: Messi, Puyol ill. Iturra, Chamaco


Barcelona 2-2 Malaga footyroom.com by Futbol2101

Cserenkó Szabolcs