Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika Kupa: a vártnál nehezebben nyert Elefántcsontpart

Ma kerül sor a D csoport első fordulós mérkőzéseire. Az első találkozón Elefántcsontpart ,,fogadta” Togo együttesét. Az esélyek elég egyértelműek voltak, hiszen a narancsos mezben pályára lépő csapat csupa nagynevű európai légióssal állt fel, míg a gyakran rapszodikusan teljesítő ellenféltől igazából csak Adebayor neve lehet ismerős egy kevésbé szakértő futballrajongó számára.

A hozzáértők többsége úgy gondolta, hogy abszolút fölényben lesznek majd Didider Drogba-ék az egész találkozón, ám a 90 perc végére egyértelművé vált, hogy Togo alaposan felkészült belőlük. A mérkőzés egyébként az fentebb említett Spurs támadó helyzetével kezdődött, ám ajtóablak helyzetét kihagyta, ami hamarosan meg is bosszulta magát. A 8. percben A Manchester City, és az ,,Elefántok” vezére, Yaya Touré szerzett vezetést, kb. 15 méteres lövésével, amiben jócskán benne volt a védelem is. Togo válogatottja ennek ellenére nem adta fel, sőt továbbra is helyzeteket dolgoztak ki, aminek eredményeként még az első játékrészben egalizálni tudtak. A megmentő pedig egy szöglet után érkezett, a Brest-ben játszó támadó, Jonathan Ayité személyében.

A második félidőben próbálkoztak becsülettel a küzdő felek, bár pontos lövésből nem volt sok (a találkozó végére 6-2 volt a kapura tartó lövések száma). A hajrára láthatóan elfáradtak a togoiak, és végül Elefántcsontpart kicsikarta a győzelmet. Egy szabadrúgást követően a ,,vendégek” Agassa nevű kapusa pocsékul mozdult ki, az arsenal-os Gervinho pedig köszönte szépen, és eldöntötte a három pont sorsát a 88. minutumban.

ElefántcsontpartTogo 2-1 (1-1)
Royal Bafokeng Stadium, Rustenburg
Vezette: Neant Alioum (kameruni)
Elefántcsontpart: Copa – Tiené, K. Touré, Bamba, Eboué – Gervinho, Ya Konan (Tioté, 63. perc), Zokora, Gradel (S. Kalou, 59.) – Y. Touré, Drogba (Bony, 74.).
Togo: Agassa – Mamah, Nibombe (Salifou, 90+1.), Bossou, Djene – Amewou, Akakpo, Romao – Adebayor, J. Ayité (Segbefia, 78.), Gakpé (F. Ayité, 61.).
Gólszerzők: Y. Touré (8. perc), Gervinho (88.), illetve Ayité (45+1.)
Sárgalapok: Gradel (32. perc), illetve Bossou (33.), Romao (47.), Nibombe (61.)


Ivory Coast 2-1 Togo footyroom.com by Futbol2101

Szerző: Balogh József