Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika Kupa: kiizzadt Tunéziai siker az észak-afrikai rangadón

Kemény mezőnymunka volt jellemző, az ANK 1. fordulójának utolsó mérkőzésére. Mondhatjuk ezt annak fényében, hogy alig akadt kapura lövés, ami egyelőre a torna összecsapásaira igencsak jellemző, tegyük hozzá: sajnos. Persze ment a taktikai harc a pályán, sok volt a falt, 23-23 a lefújáskor, ez nem kevés, még ha tudjuk is, hogy a fekete kontinens együttesei sokkal kevésbé fegyelmezettek ilyen téren, mint mondjuk egy Championship alakulat.

Már a mérkőzés előtt is tudva levő volt, hogy a csapatok hasonló játékerőt képviselnek, így nem volt meglepő a szinte teljesen kiegyenlített játék. Bár érdemes megjegyezni, hogy a győzni akarás jobban meglátszott az algériai nemzeti együttes játékán. A 16. percben már kényszerű változtatást kellett eszközölnie a tunéziai Trabelsi edzőnek, ugyanis megsérült Jomaa, helyére Harbaoui állt be. Algéria a szünetig többször veszélyeztetett, ám nem sikerült megtörnie a jeget, sőt a szünet után is ők voltak kezdeményezőbbek, ám a csata a gyep középső zónájában egyfajta állóháborúvá változott. Ez valamelyest elkábíthatta a zöld-fehéreket, így kisebb fajta meglepetésre Tunézia a hosszabbításban kicsikarta a győzelmet, na meg a három pontot, egy életerős lövéssel, a csereként beállt Youssef Msakni révén.

Tunézia Algéria 1-0 (0-0)
Royal Bafokeng Stadium, Rustenburg
Vezette: Bakary Papa Gassama (gambiai)
Tunézia: Ben Cherifa – Ifa, Hichri, Abdennour, Chemmam – Jomaa (Harbaoui, 16. perc) (Ben Youssef, 85.), Mouelhi, Traoui (Darragi, a szünetben), Msakni – Khalifa, Hammami.
Algéria: M’Bohli – Mesbah, Medjani, Belkalem, Cadamuro (Soudani, 74.)– Guedioura Lemmouchia, 86.), Lacen, Mostefa – Kadir (Aoudia, 90+2.), Slimani, Feghouli.
Gólszerző: Msakni (90+1.)
Sárgalapok: Abdennour (13. perc), Harbaoui (39.), Msakni (90+2.), illetve Mesbah (72.)


Tunisia 1 – 0 Algeria by elbotolacom

Szerző: Balogh József