Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Csodát tehet a Bradford és a Swansea a Ligakupában

Az előzetesen esélytelenebbnek tartott Bradford és a Swansea kétgólos előnyről várhatja a Ligakupa elődöntő visszavágóit.

Története legnagyobb sikere előtt áll a Bradford, a negyedosztályú együttes a Wigan és az Arsenal testén keresztül egészen a Ligakupa elődöntőjéig küzdötte magát, sőt a hazai odavágón az Aston Villa sem tudta megállítani őket. Phil Parkinson, a Bradford menedzsere elmondta bízik a csapatában, hogy élni tudnak majd a lehetőséggel: „Esélyt kaptunk rá, hogy történelmet írjunk. Történelmet szeretnénk írni.” A szakembernek minden oka megvan reménykedni, hiszen csapata fantasztikus hajrának köszönhetően 3-1-es előnyt szerzett az első meccsen. A kiscsapatot 6500 fanatikus is elkíséri Birminghambe, hogy részesei legyenek a hőn áhított továbbjutásnak. Nem árt azonban leszögezni, hogy az élvonalbeli Villa a hátrány ellenére is a találkozó favoritja, de mint az első meccs is bizonyította, a kupában tényleg bármi megtörténhet. A Bradford a szezon meccsére készül, a hétvégi bajnokiját el is halasztotta a csapat, míg a Villa a birminghami rangadón döntetlennel hangolt a keddi elődöntőre.

Nem járt jobban a Chelsea sem, az elődöntő első meccsét a Swansea nyerte Londonban, így a walesi csapat rendkívül kedvező helyzetből várhatja a visszavágót. A korábban a Manchester Unitedet búcsúztató Kékek nagy bajban vannak hiszen Ivanovic óriási hibái miatt 2-0-ás hátrányt kellene ledolgozniuk. Ha azonban figyelembe vesszük azt, hogy a londoniak jól teljesítenek idén a Stamford Bridge-től távol (másodikak az idegenbeli tabellán) akkor még közel sincs minden veszve. A Chelsea önbizalomtól duzzadva várja az elődöntőt, a londoni derbin legyőzték az Arsenalt, bár aggodalomra adhat okot, hogy Torres még mindig formán kívül van és az új szerzemény Demba Ba csereként nem elég hatékony.

kedd 20.45 Aston Villa-Bradford
szerda 20.45 Swansea-Chelsea

Veres Péter