Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ronaldinho újra a brazil válogatottban! – íme a keret

Ronaldinho majdnem egy év után újra meghívót kapott a Selecao-ba. A 32 éves játékmester úgy tűnik lehetőséget fog kapni a régi-új kapitánynál, Luis Felipe Scolari-nál. Nem úgy, mint Kaká, aki legalább is erre az alkalomra, de nincs ott a 20 fős keretben.

Abban a keretben, amely február 6-án Angliával csap össze, oly’ ,,meglepő” módon, a Wembley Stadionban. Az idén már 33. életévét betöltő játékos utoljára tavaly februárban játszott aranysárga mezben, még Mano Menezes irányítása alatt, Bosznia ellen.

Az eddig 94-szeres válogatott Ronaldinho már múlt hónapban jelezte, hogy kész visszatérni a nemzeti csapatba, hogy szerepelhessen a számukra hazai, 2014-es Világbajnokságon, erről már mi is beszámoltunk.

A Barca-nál sztárrá váló R10 mellett, egy újkoncot is avat a Selecao, mégpedig a Bayern München védőjét, Dante-t, aki egy kissé későn érő típus, lévén idén már 30 esztendős lesz, de hát mikor máskor robbanjon be az ember, mint a hazájában rendezett VB előtt?

Ha már Angliánál tartottunk az imént, érdemes megjegyezni, hogy a 20 fős brazil társaságban négy Premier Leagu-ben szereplő labdarúgó is van: Júlio César a QPR-ból, és a három Chelsea-s titán: Ramires, Oscar, és David Luiz. Na és természetesen a Santos csillaga, Neymar is ott lesz a rangadónak számító barátságos mérkőzésen.

A brazil csapat teljes névsora:
Kapusok: Julio Cesar – QPR, Diego Alves – Valencia
Védők: Dante (Bayern), David Luiz C(helsea), Miranda (Atlético Madrid), Leandro Castan (AS Roma), Adriano (Barcelona), Daniel Alves (Barcelona), Luís Felipe (Atlético Madrid)
Középpályások: Arouca (Santos), Hernanes (Lazio), Ramires (Chelsea), Oscar (Chelsea), Lucas (PSG), Paulinho (Corinthians)
Csatárok: Fred (Fluminense), Hulk (Zenit), Neymar (Santos), Ronaldinho Gaucho (Atletico-MG), Luis Fabiano (São Paulo)

Szimbolikus jelentőségű lehet egyébként, hogy Ronaldinho pont az angolok ellen tér vissza, ugyanis annak idején, a 2002-es VB-n, pont a ,,Háromoroszlánosok” ellen tűnt fel, egy gyönyörű szabadrúgásgóllal.


Soccer – Ronaldinho – 2002 worldcup goal… by michelinne

Szerző: Balogh József