Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika Kupa: folytatódik a gólínség; Niger – Kongói DK 0-0

Lassan már nekünk kellemetlen az utóbbi tíz év leggólszegényebb Afrikai Nemzetek Kupájáról beszámolni, hiszen ma este egy újabb hálózördülés nélküli remivel gazdagodtunk. Persze, mint fiatal oldalunk első ANK-ja, finoman bánunk vele, ám lehet, hogy néhol nagyobb lelkesedést mutatunk iránta, mint egy-egy fásult afrikai csillag.

A B jelű csoport, ma délután már hozott legalább egy gólt, ami végül ghánai sikert, és várhatóan továbbjutást eredményez, az utolsó fordulóban. A második, túlélést jelentő pozícióért azonban a hajrában nagy küzdelem várható, hiszen nem dőlt még semmi sem el. Történt ugyanis, hogy oly’ hihetetlen módon, ma este ismét hiába csatároztak a fiúk a Niger – Kongói DK meccsen, a színtelen, szagtalan, akarás nélküli játék ismét gólnélküli pontosztozkodást hozott.

A várakozásoknak megfelelően a kongóiak diktálták, a nem túlságosan gyilkos tempót. A legnagyobb lehetőséget mégis a nigeri gárda puskázta el, a számunkra ismerős nevű Sidibe egyedül vezethette a labdát a ketrecre, mégis sikerült a kapufát megbombáznia. A helyzet elmélázási ezüstérmese pedig az Anderlecht játékosa, a kongói Dieumerci Mbokani volt. A 27 éves csatár több helyzetet hagyott ki, mint amennyit egy ilyen rangú tornán ildomos lenne. A találkozó végül, a már többször emlegetett döntetlennel zárult, így mindkét válogatott 1-1 ponttal ,,gazdagodott”.

Niger Kongói Demokratikus Köztársaság 0-0 (0-0)
Nelson Mandela Bay Stadium, Port Elizabeth
Vezette: Bouchaïb El Ahrach (marokkói)
Niger: Daouda – Kourouma, Dankwae, Chikoto, Mohamed – B. Issoufou (Talatou, a szünetben), Soumaila, Lancina, Koudize (Ngounou, 79. perc), Maazou – Sidibe (A. Issoufou, 90.).
Kongói DK: Kidibaba – Kiritcho, Mongongu, Mabiala, Mpeko – Kabangu (Kaluyituka, 56.), Mulumbu, Lualua (Kanda, a szünetben) – Mputu (Zola, 72.), Makiadi, Mbokani.
Sárgalapok: Maazou (41. perc), Ngounou (82.), illetve Mbokani (87.)

A B csoport állása két fordulót követően: 1. Ghána 4 pont, 2. Mali 3 pont, 3. Kongói DK 2 pont, 4. Niger 1 pont.

iframe frameborder=”0″ width=”560″ height=”315″ src=”http://www.dailymotion.com/embed/video/xx07ce”>
CAN 2013 – Niger 0 – 0 RD Congo by warrant

Szerző: Balogh József