Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazard a Swansea-főnök fiát rúgta meg a Ligakupa elődöntőn

Kölcsönös bocsánatkéréssel ért véget a Chelsea játékosa, Eden Hazard és az általa megrúgott labdaszedő ügye a Swansea elleni Ligakupa-elődöntő után.

A sportszerűtlen incidens a Swansea-Chelsea Ligakupa visszavágó hevében történt: Hazard szerette volna gyorsan megjátszani a labdát, ám legnagyobb meglepetésre a labdaszedő fiú – aki történetesen a Swansea igazgatójának gyermeke- a labdán fekve akadályozta ebben, erre a belga nemes egyszerűséggel oldalba rúgta őt. A játékvezető rövid mérlegelés után kiállította a játékost, akire a hárommeccses eltiltás mellett rendőri eljárás is várhat.

A mérkőzés után a Chelsea öltözőjében elnézést kértek egymástól a felek, ezzel rendezve a feszült konfliktust. „A fiú az egész testével ráfeküdt a labdára, én csak azt próbáltam meg kirúgni alóla – mondta Hazard. – Úgy érzem, hogy a labdát rúgtam meg, nem a fiút. Ettől függetlenül bocsánatot kérek. Az öltözőben találkoztunk egymással, röviden megbeszéltük a történteket, én bocsánatot kértem tőle, ő pedig bocsánatot kért tőlem, és ezzel le is zártuk az egészet. Sajnálom.” Rafael Benitez, a Chelsea menedzsere hozzátette: mindkét fél hibázott, hiszen a belga megrúgta a srácot, aki a földön fekve húzta az időt a hazaiaknak.

Veres Péter