Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Válogatott: „Blatter szándéka, hogy pontlevonással vagy kizárással büntesse őket.” – Mircea Sandu

A legrosszabb lehetőséget sem tartja kizártnak a román szövetség első embere. Mircea Sandu szerint az sem elképzelhetetlen, hogy a FIFA zárt kapus összecsapás helyett pontlevonással, netán kizárással bünteti hazánkat a fellebbezés után.

 

A román Gazeta Sportulior felvetése szerint elképzelhető, hogy az MLSZ fellebbezése nem éri el célját, és enyhítés helyett súlyosbítja a meghozott döntést, azaz vagy pontokat von le a magyar válogatottól, vagy kizárja a sorozatból csapatunkat.

„Azt nem tudom, hogy a budapesti mérkőzést végül zárt kapuk mögött rendezik-e meg, de azt igen, hogy Blatter szándéka, hogy pontlevonással vagy kizárással büntesse őket. Félek az esetleges idegengyűlölő rigmusoktól a bukaresti visszavágón” – fejtegette Sandu, a román szövetség elnöke.

A román sportvezető – aki hosszú ideje az UEFA végrehajtó bizottságának is tagja – ezzel a nyilatkozattal Blatter múlt heti kijelentésére utalt, amelyben pontlevonást és kizárást helyezett kilátásba a rasszista, antiszemita megnyilvánulások miatt.

A román lap azt is kiszámolta, hogy ha kizárják a magyar válogatottat, akkor Románia már biztosan második helyen végez Hollandia mögött.

Gavalovits Sándor