Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Videoton döntetlen, Újpest siker, Ahjupera érkezik, Iandoli távozhat, nincs „Grumics-ügy” – körkép január 24.

Videoton. Nemrég ért véget Marbellán a székesfehérváriak meccse a Dinamo Moszkva ellen. Kifejezetten értékesnek mondható döntetlennel. Az oroszoknál Dzsudzsák Balázs csak a kispadon kezdett, és csereként beállva volt két veszélyesebb megoldása, ám gólt sem ő, sem a többiek nem szereztek. A piros-kékek kezdtek aktívabban a találkozón, ennek ellenére felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Az idő előre haladtával az oroszok is elkezdtek veszélyesebben játszani, aminek következtében Bozsovicsnak is volt dolga. Az iramra nem lehetett panasz, ám a színvonalra annál inkább. Az első játékrészben nagyobb helyzet nélkül futballoztak a felek. Ez a második félidőben megváltozott, hiszen a kék-fehérek bevetették a legjobbjaikat is, így pályára került Dzsudzsák Balázs, Kevin Kuranyi, Igor szemsov, Noboa is többek között. A második félidőben már inkább a kapkodás volt jellemző mindkét csapatra, ebben a periódusban nem nagyon lehetett kiemelni egyetlen helyzetet sem. Bíztató a Vidinek, hogy egy erős együttes ellen sikerült gól nélkül végeznie, ám, ha kicsit higgadtabbak és pontosabbak a fehérváriak, akkor most győzelemről is lehetne írni.

Videoton – Dinamo Moszkva 0-0

Marbella

Videoton:  1. félidő: Bozsovics – Brachi, Caneira, Vinícius, Szolnoki – Tóth B., Mitrovics – F. Oliveira, Kovács I., Gyurcsó – Nikolics 2. félidő: Bozsovics (Tujvel, 64.) – Fábio, Kaká, Szekeres, Héctor – Haraszti, U. Nikolics, Zsótér, Luque – Paraiba, Torghelle

Dinamo Moszkva: 1. félidő: Sunyin – Epureanu, Wilkshire, Lomics, Rikov –Iljin, Jeremejev, Szolovjov, Jantscher – Juszupov, Kokorin 2. félidő: Sunyin – Szemsov, Fernández, Szolomatin (Ignatovics, 77.), Csicserin – Jevszejev, Szapeta, Dzsudzsák, Noboa – Granat, Kuranyi

Újpest. Kezdjük friss átigazolási hírekkel. Jarmo Ahjupera előszerződést írt alá a lila-fehérekhez. Az észt támadó kevés lehetőség miatt távozik Győrből, és nyáron csatlakozik Jos Daerden együtteséhez. Ugyanakkor Alessandro Iandoli távozhat, az olasz balhátvédet visszarendelheti a Standard Liége, mert a belgák eladták a Hannovernek jelenlegi balbekkjüket, így védő nélkül maradtak ezen a poszton. Közben a lilák is játszottak egy felkészülési összecsapást. Ellenfelük az azeri kupagyőztes FK Baku volt, s Remili Mohamed duplájával nyertek Kabáték.

Újpest – FK Baki 2-0

Belek

Újpest: 1. félidő: Balajcza – Vermes (Litauszki, 30.), Aarab, Antón, Pollák – Simon, Szélesi, Proesmans, Christ – Lázár, Kabát. 2. félidő: Horváth – Litauszki, Eninful, Mihajlovics, Pollák – Balogh B., Vasziljevics, Sztaniszavljevics, Christ – Remili, Lázár (Szélesi, 69.)

g.: Remili (2)

Pécs. Megszüntette az eljárást Miroslav Grumics átigazolási ügyében az MLSZ fegyelmi bizottsága. Mint ismert, MLSZ fegyelmi bizottsága a PMFC-t, mint visszaesőt kizárta az átigazolásokból Miroszlav Grumics megszerzése kapcsán, mert nem fizette ki a Kaposvárnak a játékosért járó második részletet. Ezután a klub a döntést megfellebbezte, mert a pécsiek szerint a második részletet nem csak pénzben, hanem játékosokkal átigazolásban is teljesíthetik.

Haladás. Ismét Szombathelyen edz Sipos Norbert, ám nem a Haladás nagypályás csapatával, hanem a HVSE futsalosaival. A játékos a vaol.hu-nak adott nyilatkozatot: „Hetek óta a futsalosokkal edzem, és nagyon jól érzem magam a srácok között, hiszen minőségi játékosokról van szó. A kispálya megköveteli a pörgős, dinamikus futballt, a technikai képzettséget, a gyors gondolkodást. Ez a fajta játék remek módja annak, hogy karbantartsam magam. A HVSE szakmai stábja hívott a csapatba, én pedig gyorsan igent mondtam, mindig is szerettem kispályázni. Elég szűk kerettel dolgozik Horváth Levente edző, ezért minden segítség jól jön. Én pedig segítek, teljes erővel vetem bele magam a futsalba. De még egyszer hangsúlyozom, csak addig futsalozok zöld-fehérben, amíg nem sikerül nagypályás, remélhetőleg NB I-es csapatot találnom. Van néhány ajánlatom, de egyelőre kivárok, nem kell kapkodnom” – tett rövid kitérőt a nagypályás pályafutására is Sipos.

Gavalovits Sándor