Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gyagya és a volt edző távozik, újabb fiatal az MTK-nál, elmarad a felkészülési meccs – körkép január 25.

Több klub háza tájáról is érkeztek hírek mind az átigazolásokkal kapcsolatban, mind pedig a felkészülés változásáról.

Kecskemét. Meghosszabbította szerződését Gyagya Attila, majd Szolnokra ment kölcsönbe. A védő 2015 nyaráig kötött szerződést a lila-fehérekkel. Gyagya hosszú térdsérülés után nemrég tért vissza, ám a tavaszt az NB II. Keleti csoportjában sereghajtó Szolnoknál tölti. A korábbi másodedző, Szabó István is távozik Kecskemétről. Az őszi szezon elején még Török László munkáját segítette, ám Horváth Ferenc érkezésével megszűnt a státusa, ezért más pozícióban segítette a klubot a szezon második felében, ám most január 31-ével felbontotta szerződését.

MTK. U19-es válogatott játékossal erősített a kék-fehér együttes, miután hároméves szerződést kötöttek a 18 éves Varga Szabolccsal. A fiatal labdarúgó a Kubala Akadémia neveltje, a szélső iránt Olaszországból is volt érdeklődés, míg itthonról a Győri ETO kereste, de végül a Hungária körúton kötött ki. Varga az U19-es válogatottban is bemutatkozott, és Andorra ellen gólt is szerzett.

Győr. Elmarad az el-Gouna elleni hurghadai edzőmrkőzés, így Pintér Attila legénysége legközelebb csak a törökországi edzőtáborban játszik felkészülési találkozót. Az egyiptomi táborból hátralévő napokban napi két edzéssel készülnek Koltai Tamásék.

Debrecen. Több játékos sem teljesen egészséges a Spartak Zlatibor Voda elleni párosmeccs előtt. Lucas Marcolini külső-, Kulcsár Tamás belső-oldalszalag sérüléssel bajlódik, Selim Bouadla a lábfejét fájlalja, míg Kuti Krisztián és Ludánszki Bence játéka kérdéses. A Loki 12 és 14 órai kezdettel játszik a szlovák csapattal holnap.

Haladás. Felkészülési találkozón kikapott Bécsben a Haladás az Admira Wackertől. Az osztrákok mindkét félidőben gólt szereztek – tájékoztat a nyugat.hu, amely a vasiak edzőjét is megszólaltatta. Arten Tamás így értékelte a látottakat: „Az első félidőben két minőségi csapat egál közeli meccset játszott egymással. A második félidőben – a cseréink után – minőségi különbség volt az osztrákok javára, de azt kell, hogy mondjam, a fiúk ekkor is meglepően ügyesen játszottak”.

Admira Wacker (osztrák)–Szombathelyi Haladás 2–0 (1–0)

Bécs

Admira Wacker: Macho – Seebakher, Schöbwender, Drescher, Palla – Seeger, Mevon n”gov, Toth, Tito – Obedrago, Mikus. II. félidő: Tischler – Plasnegger, Polherber, Ebner, Aber – Sax, Schachner, Thüraver, Jezek – Schhwab, Sulimawi

Haladás: Rózsa (Mursits, 70.) – Schimmer, Guzmics, Fehér Z. (Jagodics, 70.), Búrány (Devecseri, 46.) – Simon Á. (Iszlai, 46.), Rajos (Szakály, 70.) – Nagy G. (Gyurján, 70.), Németh M. (Kalász, 46.), Radó (Czafit, 75.) – Andorka (Kenesei K., 46.).

g.: Toth (32.), Awer (90.)

Forrás: nyugat.hu

 

Gavalovits Sándor