Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női válogatottunk márciusban Portugáliában szerepel az Algarve-kupán

A magyar női labdarúgó-válogatott is meghívást kapott a március 6-a és a 13-a között megrendezésre kerülő Algarve-kupára. Az immár huszadik alkalommal kiírt nem hivatalos tornán olyan nagyágyúk is pályára lépnek, mint az olimpiai bajnok Egyesült Államok, a világbajnok Japán, illetve Németország, Svédország valamint Kína is.

A tornára összesen tizenkét együttest hívtak meg. Három négyes csoportban zajlanak majd a küzdelmek. Az első kettőben a legerősebb válogatottak játszanak az 1-8 hely valamelyikéért, míg a harmadikban – ide került Magyarország – a 7-12-ik helyért.

A magyar hölgyek március 6-án Mexikó, 8-án a házigazda Portugália, míg 11-én Walesszel játszanak. A folytatásban a C-csoport legjobbja az elit jobbik csoportnegyedikjével játszik a 7., míg a második helyezett a gyengébb csoportnegyedikkel a 9. helyért. Miután az aktuális FIFA-világranglistán jelenleg Mexikó a 24., Magyarország a 37., Wales a 39., Portugália pedig a 46., reménykedhetünk benne, hogy Vágó Attila csapata a torna legjobb tíz csapata között tud végezni.

A közelmúltban kinevezett régi-új szövetségi edző gőzerővel készül a portugáliai tornára. A legjobbak a hétvégén Telkiben dolgoztak, és a következő hétvégén is háromnapos összetartás vár rájuk, ezúttal Lipóton. Portugáliában, az itthon játszók mellett a légiósok is erősíthetik majd a csapatot: Németországból, a Bundesliga I-ből Jakabfi Zsanett és Szarvas Alexandra, a másodosztályból Szuh Erika és Tóth Gabi, míg Izlandról Tóth I. Alexandra kerülhet a válogatott keretébe.

Gavalovits Sándor