Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb Szalai-remeklés, egyre nagyobb bajban Stieberék, avagy zajlott az élet a szombat délutáni mérkőzéseken!

A 19. forduló dortmundi papírforma-győzelemmel kezdődött. Lássuk, a szombaton 15:30-kor kezdődő összecsapások milyen eredményt hoztak!

Augsburg – Schalke 04: 0-0.

Úgy tűnik, a bajor kiesőjelölt számára sikerült hasznosan tölteni a téli szünetet, s az első két tavaszi forduló alapján erősödött a játékosállomány is. Ezt a múlt hétvégi, Düsseldorf ellen aratott siker után a javuló formát mutató gelsenkircheniek elleni pontszerzés bizonyítja.

Eintracht Frankfurt – Hoffenheim: 2-1 (1-0).

A vártnál talán nehezebben, de begyűjtötték a frankfurtiak a három pontot az osztályozó elől menekülő Hoffenheim ellen. Az első félidő derekán szerzett hazai találatra még volt válasza a vendégeknek, ám végül győzelmet aratott Armin Veh legénysége. Érdekesség, hogy mindkét gárda tízszer próbálkozott kapura lövéssel, s mindkét oldalon hat-hat alkalommal sikerült igazi gólveszélyt teremteni. Gólszerzők: Lanig (35.), Aigner (67.), ill. Volland (65.).

Greuther Fürth – Mainz: 0-3 (0-0).

A „magyar rangadóként” emlegetett találkozón az előzetes papírformának megfelelően alakult a meccs végkimenetele. A sereghajtó hazaiak mindent megtettek annak érdekében, hogy megnehezítsék a jobb erőkből álló riválisuk dolgát, ám csak a második játékrész elejéig tudták megőrizni a kapujukat a góltól. Az 53. percben Szalai Ádám megszerezte a vezetést a Mainznak, majd amikor már gyakorlatilag a lényeges kérdések megválaszolásra kerültek, még egyszer villant a magyar támadó, aki újabb remek teljesítményének köszönhetően immár tizenegy gólos a bajnokságban! Míg a gólvágó végigjátszhatta az összecsapást, a fürthiek balszélsője, Stieber Zoltán a 70. percig maradhatott a pályán. Egyre nagyobb gondban van a „lóhere”, meglátjuk, képes lesz-e kiharcolni a szezon végén a bennmaradást. Gólszerzők: Szalai (53., 84.), Malli (65.).

Hannover – VfL Wolfsburg: 2-1 (2-0).

A Huszti Szabolcsot a 85. percig a soraiban tudó hannoveriek remekül kezdték a játékot, hiszen Abdellaoue révén már a harmadik percben megszerezték a vezetést, ám 34 percnyi játékot követően piros lapot kapott a friss szerzemény Pocognoli. Az emberhátrányhoz alkalmazkodva a gólszerző lejött, helyére beállt Pander, s Diouf révén tíz emberrel is sikerült Mirko Slomka alakulatának megdupláznia az előnyt. A második felvonás kezdetén ugyan fejben az öltözőben maradtak a hazai futballisták, s ennek köszönhetően már a 46. percben szépíteni tudott a védő Madlung, ám végül az egyenlítésre nem maradt idejük, illetve lehetőségük a „farkasoknak”. Gólszerzők: Abdellaoue (3.), Diouf (38.), ill. Madlung (46.).

Borussia Mönchengladbach – Fortuna Düsseldorf: 2-1 (2-0).

Rendkívül szerencsésen alakult Lucien Favre „fiai” számára az ütközet: Juanan öngóljának köszönhetően már a 6. percben a vezetésnek örülhetett a mönchengladbachi szurkolótábor. Sőt alig negyedórányi játékot követően Herrmann is betalált, így viszonylag nyugodtan állhattak a találkozó folytatásához. Ugyan a második félidő elején büntetőből szépítettek a düsseldorfiak, az egyenlítés már nem sikerült nekik, ami tekintve, hogy 4-2 lett a kaput eltaláló lövések aránya, nem meglepő.

Szerző: Budai Levente