Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vegyes a kép: meglepő vereségek, kiütéses győzelmek – felkészülési körkép, január 26.

Több élvonalbeli együttes is mérkőzést játszott a mai napon. Az Eger, a Paks, a Kecskemét és a Honvéd kikapott, a Haladás kiütéssel, a Debrecen és a Diósgyőr simán nyert, a Pápa csak ikszelt.

Paks. A Szigetszentmiklós otthonában lépett pályára a Tolna megyei együttes, és Takács Tamás valamint Kiss Károly góljaira az utolsó pillanatokban tudott csak válaszolni Eppel Márton. A vendég zöld-fehérek nem nagyon tudtak élni a kínálkozó lehetőségeikkel, így a hazaiak megérdemelten győzték le Tököliéket.

SzTK-ERIMA – MVM Paks 2–1 (0–0)
Szigetszentmiklós. V: Gyarmati II (Székely Á., Szigecsán)
SzTK: Kozma T. (Vojnovics, 72.) – Eldin, Szamosszegi, Kornis, Kiss K. – Barna Zs., Macura, Cziráki, Maras (Miroszlavjevics, 72.) – Karion, Takács T.
Paks:
Kiss M. (Németh G., 60.) – Heffler T. (Mészáros I., 46.), Fiola (Berkó, 60.), Szabó J. (Czinger, 65.), Csehi T. (Pintér N., 46.) – Sifter, Báló (Feil, 65.) – Bartha, Hahn J. (Eppel, 46.), Vayer (Lázok, 46.) – Tököli.
G: Takács T. (54.), Kiss K. (57.), ill. Eppel (90.)

Kecskemét. Horváth Ferenc együttese ismét verseéget szenvedett. Ezúttal is alacsonyabb osztályban szereplő ellenféltől. Az NB II-ben vitézkedő ceglédiek 3-2-re verték a lila-fehéreket. A kecskemétieknél az ősszel még Siófokon szereplő Mogyorósi József, valamint Marko Sztancsetics, Alekszandar Tanaszin, Yves Mbussi, Edgardo Diaz is pályára lépett. Az argentín Diazzal a mérkőzés után szerződést is kötött a klubvezetés. Vaskó szerzett vezetést a hazaiaknak egy fejest követően, amit még az első félidőben egalizáltak a ceglédiek, majd a második játékrész elején újabb két gólt szerezve nehezítették meg a lilák dolgát, hogy aztán egy Sztancsetics csúsztatás után Koszó kozmetikázzon az eredményen.

KTE-PHOENIX MECANO – Ceglédi VSE 2–3 (1–1)

Kecskemét

KTE, 1. félidő: Borszéki – Mogyorósi, Vaskó, Póti, Mohl – Vukaszovics, Szavics, Hullám – Bertus, Balázs Zs., Forró 2. félidő: Antal – Tanaszin, Koszó, Mboussi, Forró – Diaz, Patvaros, Pekár – Sztancsetics, Dosso, Nagy P.

Cegléd: Miski – Robson, Miklósvári (Czégel), Makrai, Farkas I. – Brdarics (Nagy L.), Koncz (Ladiszlai) – Csurka Á. (Makó), Medgyesi, Szkunc – Kormos (Bata)

G: Vaskó, Koszó, ill. Medgyesi (2), Bata

Diósgyőr. Sima összecsapáson nyert a miskolci alakulat a Balmazújváros ellen. Seydi dupla, és Bogáti Péter volt eredményes a hazaiaknál. A DVTK-ban próbajátékos nem lépett pályára, három fiatal (Hutter Máté, Eperjesi Gábor és Menyhért Ádám) viszont lehetőséget kapott Szentes Lázártól a bizonyításra. A boon.hu szerint 1500-an látták a piros-fehérek győzelmét. A dvtk.eu tudósítása szerint a 26. percben a vendég Balmazújváros szerzett vezetést Szöllősi révén, majd az 50. percben Fernando nagyszerű kiugratása után Seydi lépett ki a védők közül és a labdát a kapus mellett is elhúzva gurított a kapuba. Két perccel később Gallardo adott be a jobb oldalról, Seydi belecsúsztatott, majd a labdát Bogáti továbbította közelről a kapuba.

A Bogáti, Seydi együttműködés a 80. percben is gólt eredményezett a Diósgyőrnek, Bogáti bal szélről elvégzett szabadrúgása kiperdült a balmazújvárosi kapus kezéből, Seydi pedig két méterről, vetődve az üres kapuba lőtt.

DIÓSGYŐR VTK – BALMAZÚJVÁROS 3–1 (0–1)
Diósgyőr, műfüves pálya, 1500 néző. V: Takács.
DVTK, 1. félidő: Ribánszki – Vági A., Vadász, Hanek, Gohér – Takács P., Elek Á.– Gosztonyi, Tisza, J. Luque – Bacsa. 2. félidő: Tajti – Menyhért Á., Nagy T., Hutter, Eperjesi – Sekour, Abdouraman – Gallardo, Fernando, Bogáti – Seydi.
Balmazújváros:
Szalma (Mester) – Bokros, Kiss L. (Papp F.), Németh Á, Forgács (Ludánszki I.) – Szöllősi (Arnóczki), Virágh A. (Karacs), Nagy R., Kónya – Belényesi (Murák), Urbin.
Kiállítva:
Forgács (cserével), Bokros.
G:
Seydi (2), Bogáti, ill. Szöllősi

Honvéd. Megtréfálták Marco Rossi csapatát. A kispetiek az NB II Nyugati csoportjában listavezető Puskás Akadémiától szenvedtek 1-0-s vereséget. A felcsútiak gólját Baracskai Roland szerezte. Ezzel már a harmadik meccse a piros-feketéknek, amikor nem tudtak gólt szerezni, korábban mind a Veszprém, mind pedig a Komló ellen játszottak 0-0-át.

Puskás Akadémia – Bp. Honvéd 1–0 (1–0)
Felcsút, 200 néző. V: Závotka
Puskás Akadémia: Czirjék (Pajovics) – Margitics (Maicon), Vaszicsku (Papucsek), Aposztolopulosz (Papp Sz.), Farkas N. (Nagy Zs.) – Tóth B., Soós – Nagy D. (Tóth L.), Szakály D., Baracskai (Júnior) – Zsolnai (Gajdos)
Bp. Honvéd: Kemenes – Moga (Pascariu), Lovric, Ignjatovics (Faggyas), Baráth – Odia (Nagy G.) Ivancsics (Tchami), Hidi, Vécsei (Diarra) – Délczeg (Diaby), Martínez (Vernes)
G: Baracskai

Eger. Újabb egri vereség, ezúttal a Szolnoktól. A hevesieknek eddig nem nagyon megy a felkészülési találkozókon. Simon Antalnak sok dolga lesz, ha a helyzetek értékesítésén javítani szeretne.  

Egri FC – Szolnoki MÁV 0–1 (0–1)
Eger, Felsővárosi sporttelep, 100 néző. V: Varga L.
EGER: Brljak (Sztankó) – Katona A., Mecsinovics, Cs. Pavicsevics – Balog Zs., Albert Á., Kovács G., Vukomanovics – Dobrics – Horváth Z. (Koós), Németh N. (Hrisztov).
SZOLNOK: Tóth Z (Pokorni) – B. Tóth, Gyagya, Grúz, Rokszin – Sipeki (Balaskó Cs.), Tamási G. (Mile) – Bohner (Kállai), Vári (Kocsis), Mundi R. (Nagy I.) – Szepessy R. (Lengyel B.).
G.: Vári

Haladás. Nyugati rangadót vívott a Haladás együttese a Zalaegerszeg ellen, és sima, 4-1-es sikert arattak Artner Tamás tanítványai. A napsütéses, de nagyon hideg időben a ZTE gyorsan vezetést szerzett a 3. percben a korábbi szombathelyi középpályás, Marián Sluka 22 méteres, megpattanó szabadrúgásgóljával – olvashtó a haladas.hu-n. A folytatásban a Haladás irányította a játékot, a 25. percben Andorka Péter tíz méteres fejese ment nem sokkal kapu fölé. Több, kifejezetten tetszetős akciót is vezettek a vasiak.  A 30. percben Andorka egy bal oldali beadásánál már nem tévesztett, előre vetődve, hat méterről a jobb sarokba fejelte.

A második félidőben Iszlai Bence tizenegyesből már a haladást juttatta vezetéshez, ezt követően a szombathelyiek több helyzetüket is gólra váltották, és végül simán, 4–1-re győztek.

A Haladásban a szombathelyi utánpótlás két tehetsége, a 19 éves középpályás, Devecsery Márk és a 18 esztendős támadó, Kajtár Máté is lehetősége kapott csereként.

Szombathelyi Haladás – ZTE 4–1 (1–1)

Szombathely, Illés Akadémia, műfű, 100 néző, Vezette: Papp.

Szombathelyi Haladás: Mursits (Gőcze, a szünetben) – Búrány (Szakály, a szünetben), Jagodics M., Devecseri Sz., Farkas – Simon (Devecseri M., 57. perc), Iszlai, Kalász, Németh M. (Gyurján, 60. perc), Czafit (Kulcsár, a szünetben) – Andorka (Kajtár, 65. perc). Vezetőedző: Artner Tamás.
Gólszerzők: Andorka 30. perc, Iszlai (11-esből) 50. perc, Kulcsár 62. perc, Gyurján 73. perc, illetve Sluka 3. perc.

Pápa. Szlovák ellenféllel játszott döntetlent a sárga-fekete brigád. Góllal mutatkozott be a nemrég a Ferencvárostól érkező Beliczky Gergő, valamint a szintén a ferencvárosi kötődésű Tóth Bence is betalált. A vége 2-2.

Lombard Pápa – Duslo Sala (szlovák) 2–2 (0–1)
Pápa 100 néző. V: Pintér Cs.

Lombard: Markek – Nagy S. (Enyingi), Dlusztus (Tóth G.), Balogh B. (Rodenbücher), Présinger (Németh M.) – Horváth L. (Maróti), Tóth B., Szabó O. (Grőber) – Quintero, Marics (Dóczi), Beliczky.
g.:  Tóth B. (11-esből), Beliczky

Debrecen. A hajdúságiak szerb ellenféllel játszottak, és Bódi Ádám vezérletével nyertek is. A gólokat Bódi és Korhut Mihály szerezték. A Loki a 43. percben Bódi Ádám révén szerezte meg a vezetést. A Szpartak a 80. percben egy eladott labda után egyenlített, ám alig telt el három perc, és Korhut Mihály visszaszerezte a vezetést. A labda Sidibe lövése után a lécről pattant balhátvédünkhöz, ő pedig gyönyörűen a hálóba fejelt – írja a dvsc.hu.

DVSC-Teva – Szpartak Zlatibor Voda (szerbiai) 2–1 (1–0)
Debrecen. Vezette: Nagy R.
DVSC: Verpecz (Szécsi G., 46.) – Nagy Z., Simac, Mészáros N., Korhut – Bódi, Varga J., Czvitkovics, Szakály P. (Barzsó 84.) Rezes, Sidibe.
G: Bódi (43.), Korhut (83.), ill. Sarac (80.)

Gavalovits Sándor