Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Oldhami csoda a Pool ellen! – videó

Az FA-kupa 4. körének legnagyobb meglepetését szolgáltatta a harmadosztályú Oldham Athletic a Liverpool 3-2-es legyőzésével.

A tavalyi FA-kupa döntős Vörösök, a Ligakupától már búcsúztak, bajnokságban csak a közpmezőnyben találhatók így az FA-kupa az utolsó esélyük a hazai trófeára. A Liverpool nem vette komolyan az összecsapást, a húzónevek közül Gerrard, Shelvey és Downing is a kispadon csücsült.

Teljesen egyenrangú ellenfél volt az Oldham, sőt a már a második percben vezettek a hazaiak, egy szép akció végén Smith fejese végül Skrtel-ről vágódott a kapuba. A 8. percben viszont elszabadultak az indulatok, miután Simpson egy elérhetetlen labdára rástartolva veszélyeztette Brad Jones kapust. A felpaprikázott hangulatból a Liverpool jött ki jobban, egy mintaszerű akció végén Suarez volt eredményes. A félidő slusszpoénja azonban még csak ekkor következett, a tavaly még hatodosztályban játszó Smith duplázott, így ismét az Oldhamnél volt az előny. Sőt! A fordulás után Wabara fejesével már kétgólosra nőtt a Baglyok vezetése. A gyors gól után teljes fordulatot vett a játék képe, a Liverpool őrült rohamokba kezdett az egyenlítésért, ám az Oldham védelme hősiesen állta a sarat. A hajrában felcsillant a remény az egyenlítésre előbb Joe Allan bombájával szépítettek a vendégek, majd még a rendes játékidőben Steven Gerrard lövése a kapufán csattant. Több gól azonban már nem született, így a Liverpool FA-kupa álmai szertefoszlottak a legjobb 32 között.

Oldham Athletic-Liverpool 3-2 (Smith 2., 45. Wabara 48. ill Suarez 17. Allen 80.)


Oldham vs Liverpool 3:2 MATCH HIGHLIGHTS by UCL2410

Veres Péter