Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hollandia: Babos Gáborék két AZ játékossal erősítettek

A NEC Nijmegen a januári átigazolási időszak hajrájára két minőségi játékos szerződtetett kölcsönbe, az Alkmaar-tól. Egy csatár, illetve egy középpályás jelenthet számukra erősítést az idény végéig.

A kezdő csapatból kiszorult Babos Gábor bár saját helyzetén kesereghet (persze aligha teszi ezt, a sokat megélt magyar hálóőr), ám a szenzációs, hetedik pozíciót elfoglaló nijmegen-iek egy 1 millió értékű, korábbi U21-es válogatott tehetséggel, a holland Erik Falkenburggal, és az idén eddig nem túl sok szerephez jutó, szintén németalföldi Ruud Boymans-szal izmosították keretüket. Mindkét játékos AZ Alkmaar tulajdona továbbra is, ám játékjogukról nyárig lemondott Gertjan Verbeek vezetőedző. Pedig mint említettük, Boymans távolról sem alapember, csatár létére egész szezonban egy gólja van, bár hétszer léphetett csak pályára minden sorozatot tekintve. A fiatal Felkenburg kölcsönadása más tészta, bár tény, hogy a Nijmegen-nek nagyobb hasznára lehet még idén, az Európa Liga indulásért vívott harcban. A 24 esztendős középpályás 14 bajnokin szerepelt az ősszel, és három gólt lőtt, tehát vele szinte garantálhatóan nyernek Babosék, bár fájdalom lehet majd számukra, hogy csak kölcsönbe érkezett.

További hír még a NEC háztájáról, hogy meglepő módon kölcsön adták a Breda-nak U21-es válogatott támadójukat, Rick ten Voorde-t. A 21 esztendős tehetség hétszer volt kezdő, ötször csere a ligában, és háromszor talált a kapuba, így ezért is volt fontos Boymans mai megszerzése.

Szerző: Balogh József