Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Légiósfigyelő: Szalai dupla, Pintér alapember Zaragozában, mellőzött magyarok

Ismét Szalai Ádám a húzónév, ha a magyar légiósok szereplését tekintjük át. A többség az elmúlt hétvégén finoman szólva sem remekelt, már ha egyáltalán kapott lehetőséget a bizonyításra. De ha elébb utóbb beindul a többi liga tavaszi idénye, gyanítható, hogy még több sikerről számolhatunk be. Persze azért lessétek meg azért a mostani teljesítményeket! Hajrá Magyarok!

Németország – Bundesliga
Szalai Ádámtól (is) volt hangos a Bundesliga előző hétvégi fordulója. A Kicker beválasztotta a kör álomcsapatába, és minden média a Fürth elleni meccs legjobbjának választotta, komoly számítások alapján is. A magyar támadó duplázni tudott, ezzel már 13 bajnoki gólnál jár, a vesztes fürth-ieknél 69 percet töltött a pályán Stieber Zoltán, aki semmilyen irányban nem lógott ki csapatából. Hannoverben szintén kezdő volt Huszti Szabolcs, aki a győztes hazai csapat tagja volt, bár most sem mozgott túl frissen. Hajnal Tamás a padról asszisztálta végig a Bayern győzelmét Stuttgartban.
Greuther Fürth – FSV Mainz 05 0-3
Hannover 96 – Vfl Wolfsburg 2-1
Vfb Stuttgart – Bayern München 0-2

3.Liga
Bajner Bálint kezdőként kapott lehetőséget a Borussia Dortmund második csapatában, ám gólt nem szerzett, gólpasszt nem adott, a 76. percben jött le a pályáról. A sárga-feketék 2-2-t játszottak Burghausenben, és még mindig kieső helyen ácsingóznak. A listavezető Osnabrück a Karlsruhe együttesét fogadta, ám Marcus Rickert koria kiállítása miatt, az edző Nagy Dániel, formációs variálás miatt már a 27. percben lecserélte.
Wacker Burghausen – Borussia Dortmund II 2-2
Vfl Osnabrück – Karlsruher SC 2-3

Anglia – League One
Mivel a Portsmouth, és ellenfele a Hartlepool is már korábban búcsúzott a FA kupától, így mindkét együttes folytathatta a harmadosztály küzdelmeit. Természetesen a hazaiaknál Gyepes Gábor is ott volt a kezdőben, ám a tőle szokatlan, jobbhátvéd posztján. Sajnos nem számolhatunk be a magyar játékos és csapata sikeréről, ugyanis szegény Pompey-t az ág is húzza alapon, most épp a tökutolsó csapat alázta be hazai terepen, bár Gyepesék sem szárnyaltak eddig se, hiszen utolsó előttiek.
Portsmouth – Hartlepool 1-3

Görögország – Super League
Fülöp Márton lehúzta a rolót, azaz nem kapott gólt Plataniasz játékosaitól, ellenben saját csatárai igen termelékenyek voltak, így megérdemelten léptek fel a dobogó második helyére, megelőzve a PAOK-ot. Újfent Megyeri Balázs védte a görög ligában külön minőséget képviselő Olympiakosz kapuját, amely csak nehézkesen tudott nyerni, bár tetemes előnyük (14 pont) miatt amúgy sem kell aggódniuk.
Plataniasz – Aszterasz Tripoli 0-3
Panthrakikosz – Olympiakosz Pireusz 0-1

Belgium – Jupiler Pro League
Reméljük, most számolhatunk be utoljára Juhász Roland brüsszeli mellőzéséről, és még az utolsó pillanatban új állomáshelyre kerül. Különben már most sem érdemelné meg az Anderlecht az ebbe a cikkbe való kerülést, ezért a bánásmódért. Bodor Boldizsár a padról nézte végig a Beerschot hazai remijét, míg Köteles László idei 8. bajnoki fellépésén kikapott a Genk-kel, a közepeserejűnek mondható Mechelen-től.
Mechelen – KRC Genk 2-1
Beerschot – RAEC Mons 0-0
Lokeren – RSC Anderlecht 0-2

Spanyolország – Primera Division
Pintér Ádám kezd alapemberré válni a Zaragoza-ban, amely most épp 0-0-t játszott hazai pályán az Espanyol-lal. A megszerzett egy pont ellenére a klub visszasüllyedt a 14. pozícióba. Ádám ezzel a találkozóval együtt már 8. idei bajnokiján bizonyíthatott, hetedjére kezdőként.
Real Zaragoza – Espanyol 0-0

Szerző: Balogh József