Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az eredeti tervekkel ellentétben máris a Tottenhambe igazolt a Schalke válogatott középpályása!

Bár korábban még arról lehetett olvasni, hogy csak a szezon végén csatlakozik új klubjához, a londoniak vezetősége úgy döntött, Lewis Holtbyra már az idei bajnokságban is szükségük van.

A 22 esztendős, háromszoros német válogatott támadó középpályás hosszú hetek óta remek formában futballozik: eddig összesen harmincegy alkalommal jutott játéklehetőséghez, s hét gól mellett tizenkét gólpasszig jutott a ballábas labdarúgó. Ezek után nem is meglepő, hogy az angol bajnokság jelenlegi negyedik helyzettje szemet vetett rá. Az, hogy Holtby hamarabb áttette székhelyét Angliába, nagyrészt Sandro térdsérülésével is magyarázható.

Horst Heldt, a gelsenkircheniek sportigazgatója a következőt nyilatkozta a bundesliga.de oldalon az átigazolással kapcsolatosan: „Megtaláltuk a mindenki számára legjobb megoldást. Lewis jelezte nekünk, hogy nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy hamarabb a Tottenham játékosa legyen, és a Schalke 04 a szerződés lejárta előtt öt hónappal még tisztességes átigazolási díjat kapott Holtbyért. Minden jót és sok szerencsét kívánunk Lewisnak a jövőben!” (A transfermarkt.de információi szerint 1,75 millió euró volt az átigazolási összeg.)

Holtby egyébként 2007-ben az Alemannia Aachenben kezdte meg profi pályafutását, majd 2009-ben került eddigi klubjához, a Schalke 04-hez. A „királykékeknél” azonban kezdetben nem számítottak rá alapemberként, ezért előbb 2010-ben a VfL Bochumban, majd a 2010-2011-es szezonban a Mainzban játszott kölcsönben, ezt követően azonban egyre fontosabb szerepet szántak neki a Ruhr-vidéki egyletnél.

Szerző: Budai Levente