Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fradi és MTK siker, Vidi-vereség, Kink visszatérhet – január 28.

Továbbra is jó formában a felkészülési időszakban a Ferencváros, ezúttal az NB II. Keleti csoportjában sereghajtó Szolnokot verték Jova Leventéék. Vereséggel fejezte be edzőtáborozását a Videoton Marbellán, a Dnipro bizonyult jobbnak José Gomes együttesénél. Az MTK is megkezdte az előkészületi meccsek sorát, nyitányként négygólos sikerrel. Több olasz lapértesülés szerint az olasz Varese együttesénél játszó Tarmo Kink újra Győrbe igazolhat.

Ferencváros. Ismét nyert Ricardo Moniz együttese. A Siketek-pályán megrendezett összecsapáson a Szolnok volt a zöld-fehérek ellenfele, és hiába vezetett egy tizenegyesgóllal a vendégcsapat, a Ferencváros a második játékrész közepén három perc alatt kettőt rúgva fordított. A vége 2-1. Rögtön a mérkőzés elején hátrányba került a Ferencváros. Aborah adta röviden vissza a labdát Ottennek, aki a tizenhatoson belül szabálytalankodott – tizenegyes. A büntetőt Nagy I. magabiztosan értékesítette. A 63. percben Holman csinált pazar cselt a jobb oldalon, ezzel három embert is becsapott, majd Zeravicához passzolt, aki közelről a rövid sarokba lőtt. Néhány perccel később az egyenlítés is sikerült. Hakola beadása után a hosszú oldalon Oroszhoz került a labda, aki 10 méterről a léc alá bombázott.

FTC – Szolnok 2-1 (0-1)
FTC: Ranilovic – Jovanovic (Simita, 46.), Otten (Fell, 46.), Lelo, Sváb (Batik, 46.) – Gyömbér (Busai, 46.), Aborah – Somalia (Hakola, 46.), Cukic (Orosz, 46.), Zeravica – Böde (Holman, 46.)
Szolnok: Pokorni – B. Tóth, Grúz, Gyagya, Rokszin – Sipeki, Tamási – Lengyel, Nagy I., Mundi – Bohner
G.: Zeravica (63.), Orosz (66.) ill. Nagy I. (2.)

MTK. Megkezdte a kék-fehér brigád is a góltermelést. Első felkészülési összecsapásukon négy góllal verték meg a Balmazújváros együttesét.

MTK – Balmazújváros 4-0 (3-0)

1.  félidő: Hegedüs – Wolfe, Kelemen, Vukmir, Hidvégi – Bese, Pölöskei – Vadnai, Ladányi, Kanta – Tischler 2. félidő: Groppioni – Nagy T., Kálnoki Kis, Major, Deutsch – Zsidai, Nikházi – Kollega, Balajti, Pintér – Rácz.

Gólszerzők: Kanta, Kelemen, Wolfe, Nikházi.

Videoton. Egygólos vereséget szenvedett a székesfehérvári alakulat az ukrán Dnipro-tól. A piros-kékek utolsó marbellai mérkőzésükön kissé felforgatott csapattal álltak ki. Az egyetlen gólt az ukránok horvát légiósa, Kalinic szerezte a 43. percben. A fehérváriak szerdán délután utaznak haza, szombaton pedig első tétmérkőzésüket is lejátsszák, hiszen a Zalaegerszeg csapatát fogadják Magyar Kupa találkozón.

Videoton – Dnipro 0-1 (0-1)

Videoton: Bozsovics – Szolnoki (Héctor Sánchez, 62.), Kaká (Vinícius, 62.), Szekeres A. (Caneira, 62.), Fábio (Tóth B., 62.) – Gyurcsó (Nikolics N., a szünetben), M. Luque (Brachi, a szünetben), U. Nikolics (Mitrovics, 62.), Haraszti (Zsótér, 62.) – Torghelle (Oliveira, 62.), Paraiba (Kovács I., 62.).

Győr. A tuttomercatoweb.com információi szerint Tarmo Kink, az olasz másodosztályú Varese észt támadója távozik a klubtól, és Magyarországon folytathatja a karrierjét. Kink fél plusz két éves szerződést köthet a győriekkel, ha létrejön a megállapodás. Az észt játékost egyébként még szerződés köti az olasz klubhoz, így a győrieknek a Varesével is meg kell állapodniuk, ha már most vinni akarják a támadót. Ugyanakkor az egyiptomi táborozásból hazatérő delegációt nem várt dolog fogadta: A játékosok és a szakvezetők jócskán megelőzték a poggyászaik nagy részét, azok ugyanis nem érkeztek meg. Hogy a csomagok Egyiptomban maradtak-e vagy netán más gépen folytatják útjukat a kairói átszálláskor most még nem tudni, az viszont tény, hogy a saját bőröndök mellett a szerelés egy része sem jött meg. A klub és az érintett légitársaságok most azon dolgoznak, hogy a lehető leghamarabb célba érjen minden poggyász, hiszen erre most Győrött, pár nap múlva pedig már Törökországban lesz szükség.

Eger. Újabb vereséget szenvedett a Heves megyei együttes, amely ezúttal a Ceglédtől kapott ki.

Egri FC–Ceglédi VSE 1–2 (0–0)

Eger: Brljak – Balog Zs., Katona A., Cs. Pavicsevics, Mecinovics, Vukomanovics – Koós, Albert Á. (Pavlov), Kovács G., Németh N. (Albert Á.) – Horváth Z.

Cegléd 1. félidő: Miski – Robson, Ladiszlav, Makrai, Juhász D. – Csurka, Nagy L., Brdarics, Szkunc – Kormos, Bata 2. félidő: Schmidt – Robson, Miklósvári, Czégel, Farkas I. – Markó, Kenderes, Koncz, Hegyesi – Medgyesi, Baranyi.

Gólszerzők: Horváth Z., ill. Markó, Koncz (11-esből).

Gavalovits Sándor