Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pintér Ádám csapattársa Azerbajdzsánban folytatja

A sokat megélt Toni Doblas 32 évesen érdekes kalandra vállalkozott, és a nem túl ismert azeri ligába szerződött, egészen pontosan a Khazar Lankaran együttesében folytatja a pályafutását.

A tapasztalt hálóőr részese volt szédítő magasságoknak, és mélységeknek is. Többször kisérték sérülések pályafutását, így sokszor kikerült az aktuális klubja kezdőjéből. Legnagyobb sikere talán az volt, mikor nevelőklubjával, és szülővárosa büszkeségével, a Real Betis-szel a Bajnokok Ligájában szerepelhetett 2005 őszén. Ám pár élv múlva részese volt az alászállásnak is, mikor a zöld-fehérek kiestek a Segunda Divisionba is. Ezt követően második fontos állomáshelyére érkezett, a Real Zaragoza-hoz, ahonnan párszor kölcsönbe is adták. Doblas ebben a szezonban mindössze egyetlen meccsen volt benevezve egyáltalán, még októberben, a Granada ellen ülhetett a padon. Ezek után nem volt meglepő, hogy a távozás mellett döntött, bár aligha fizetik meg majd rosszul, talán az egész liga legjobb nevű játékosát Azerbajdzsánban.

A Khazar Lankaran jelenleg a 12. csapatos azeri első osztály 6. helyén áll. Doblas-ék hátránya 18 fordulót követően 12 pont, az éllovas Inter Baku mögött. A nemzetközileg is ismertebb, és címvédői státuszban lévő Nyeftcsi Baku jelenleg a 4. helyen áll.

Szerző: Balogh József