Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az El Clássico utózöngéi: Xavi vitatja a Real-gól szabályosságát

A tegnap esti Real Madrid – Barcelona után mindkét oldal véleményének adott hangot. Érdekes, hogy a megszokottól eltérően, most több dicséret is elhangzott a felek szájából, amivel az ellenfelet magasztalják. Jelen cikk a Barca tagjait hivatott megszólaltatni, a mérkőzéssel kapcsolatban.

A katalán együttes kispadján egyelőre a segítő, Jordi Roura ül, ugyani a Tito Villanova vezetőedző, egyelőre még lábadozik korábbi műtétje okán. Így természetesen Roura ment a sajtótájékoztatóra is, ahol eképp értékelt:
,,Sok, és több helyzetünk volt mint a madridiaknak, ám ezeket a lehetőségeket nem használtuk ki. Úgy gondoljuk, hogy egy 1-1-es döntetlen, a Santiago Bernabéu-ban jó eredménynek számít. A visszavágó csak eztán következik, és azt mi várjuk jobb pozícióból. Az ilyen összecsapások nagyon kemények, nem sokan múlik a győztes, a továbbjutó kiléte. Bár mi voltunk összességében a jobbak, pontatlanabbak voltunk a megszokottnál, így a Real többször tudott kontrázni, ami esélyt adott nekik a gólszerzésre.”

Úgy tűnik Roura-ra is nagyhatással volt a Blanco-k fiatal védője, Raphaël Varane, aki a hazaiak egyenlítő gólját szerezte, és védő munkája sem volt kifogásolható.

,,Több hiányzója is volt a Madridnak, különböző okok miatt, ám keretük van olyan erős, hogy a helyettesek is megfelelő tudással rendelkeznek. Bizonyítottak, hogy Ők sem véletlenül játszanak Mourinho keze alatt.”

,,Kiváló meccsen vagyunk túl, Varene megérdemli a tiszteletünket.” – ajnározta a fiatal madridit Gerald Piqué.

Ám nem mindenki volt elégedett a ,,Blaugranas”-tól a meccset követően:

,,A Real a mi hibáinkból próbált meg sáfárkodni. Ráadásul az egyenlítésük előtt nem járt nekik a szöglet, ugyanis előtte kellett volna a bírónak megállítania Cristiano Ronaldo-t, egy szabálytalanság miatt. Úgy érzem, hogy egyelőre hiányzik belőlünk a gyilkosösztön, mert az utóbbi időben kevés gólt szerzünk. Ami a visszavágót illeti, mi vagyunk az esélyesek, hiszen a mi csapatunk a jobb. Hiszen már ma is jobb eredményt érdemeltünk volna, na de majd a visszavágón.” – árulta el kissé paprikás véleményét a Barca motorja, Xavi.

Egy biztos, tegnap Madridban 1-1-es végeredmény született, így a Nou Camp-ban esedékes visszavágót a Barcelona várja előnyösebb helyzetből, egészen pontosan február 28-án.

Szerző: Balogh József