Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az élő legenda Emre újra a Fener-ben, továbbá Webó is a törököké

Ma már beszámoltunk róla, hogy a Fenerbache is szeretne januárban erősödni, látva a Galatasaray-t, akik megszerezték Drogba-t, és Sneijder-t. Korábban megírtuk, hogy megszerezték Reto Ziegler-t, most pedig a szurkolók hőse, Emre Belözoglu tért haza, immár másodjára. A kék-sárgák még egy tapasztalat játékost szerződtettek, a kameruni Pierre Webó-t, csatársorba.

A bajnoki tabella harmadik helyén álló Fenerbache, a Besiktas-sal együtt ötpontos lemaradásban van az éllovas Galata-val szemben, ám megfelelő erősítéssel ez a hátrány ledolgozható. A középpálya stabilitásának érdekében szerény 400 ezer euróért vették meg, a török válogatott csapatkapitányát, Emre-t, ami becsült értékének mindössze tizedrésze. A fáradhatatlan futballista tavaly nyáron szerződött az EL győztes Atlético Madridba, de nem kapott annyiszor lehetőséget, így jól jött számára a Fener hívó szava.

Az isztambuli rekordbajnok (18-szoros győztes, fej-fej mellett a Galata-val), egy másik jelentős transzfert is végrehajtott a koraesti órákban. A kameruni válogatott Webó is csatlakozik a Fener-hez. Ő eddig is a török bajnokságban játszott, és a dallamos nevű Istanbul Büyüksehir Belediyespor kötelékébe tartozott. Érte már jóval nagyobb pénzmagot kellett megmozgatniuk, kiváltási ára cirka 3 millió euró volt. A 31 esztendős támadó idén eddig 18 Süper Lig meccsen 9-szer talált az ellenfelek hálójába.

Szerző: Balogh József