Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Stadion-búcsúztató: A tervek szerint a Rapid Wien ellen búcsúzik a jelenlegi Albert Flórián stadion

Springer Miklós volt a vendége a DigiSport Reggeli Start című műsorának. A Ferencváros elnökségének tagja, a klubalapító Springer Ferenc unokája beszélt a stadionnal kapcsolatos hírekről is. E szerint az Újpest elleni örökrangadó után egy Rapid Wien elleni találkozóval búcsúzik a jelenlegi stadion.

„Úgy tudom, változik a stadion búcsúztatásának programja, miután az Újpest elleni márciusi utolsó bajnokin kívül még egy korszakzáró mérkőzést iktatnak be, méghozzá a Rapid Wien elleni búcsúmeccs formálódik – mondta a Digi Sport Reggeli Start műsorában a ma 85 éves Springer Miklós, aki óvatosságra intette a klub vezetőségét. – Tapasztalataim alapján annyit kértem a vezetőktől: míg minden szerződést alá nem írtak, míg a pénz ott nincs a bankszámlán, addig egyetlen téglát se bontsanak ki a stadionunkból, mert rombolni mindig könnyebb, mint építeni. A hazai nagyberuházások intő példák arra, hogyan lehet elhúzni, mint a rétestésztát. Fokozatosan kellene bontani, és gyorsan építkezni. A mai vezetőség megbízható ehhez a munkához.”

Mint ismert az Albert stadiont a márciusi Újpest elleni derbi búcsúztatja. Ám a tervek Springer szerint változnak, hiszen az osztrák csapat és a Ferencváros közismerten baráti viszonyt ápol, kiválképp igaz ez a két gárda szurkolótáborára. Így nem is lehet kérdés, hogy egy korszakzáró találkozóra kerül sor, amennyiben összejön ez a mérkőzés.

Gavalovits Sándor