Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Válogatott bekk Diósgyőrben, Kádár Tamás fél évre hazatért

Válogatott játékost szerzett meg Kádár Tamás személyében a Diósgyőr, miután a kora esti órákban hivatalosan is bejelentették a klub honlapján, hogy a korábban a Newcastle Unitedben is megforduló balhátvéd fél évre a miskolciakhoz igazol. Ugyanakkor a piros-fehéreknek opciós joguk van Kádár végleges megvásárlására.

Az elmúlt hetekben több válogatott labdarúgóval kapcsolatban is pedzegették, hogy akár hazatérhet. Nos, közülük Kádár Tamás az első, aki hazaköltözött. A középső és bal oldali védő posztján bevethető ballábas Kádár Tamás Zalaegerszegen lett NB I-es labdarúgó, de 18 évesen lecsapott rá a Premier League-ben szereplő Newcastle United. Az első évben három, a másodikban 13 alkalommal viselte az észak-angliai csapat fekete-fehér mezét. Egy rövid Huddersfieldben tett kitérő után tavaly ősszel elhagyta Angliát és Hollandiába, a Rodához igazolt, ahol tizenegy mérkőzésen kapott bizalmat.

„Kádár Tamást nem kell senkinek sem bemutatni, biztosak lehetünk benne, vele jelentősen erősödik a DVTK védelme – mondta el a dvtk.eu-nak Dudás Hunor, a DVTK-t működtető Diósgyőr FC Kft. ügyvezető igazgatója. – Egyelőre féléves szerződést kötöttünk a védővel, aminek lejártakor opciós joggal rendelkezünk a játékjog végleges megvásárlására is. Egy éven belül már a harmadik válogatott labdarúgót hoztuk haza külföldről, amihez kellett Leisztinger Tamás ismételt hozzájárulása is.”

Kádár hazacsábításával így Elek Ákos és Rudolf Gergely után a harmadik magyar válogatott játékos kötelezte el magát a miskolciakhoz.

Gavalovits Sándor