Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyolország: Újabb edzőváltás a tabella hátsó felében

A Deportivo La Coruna vezetőedzője, Domingos Paciencia bejelentette lemondását a galíciai csapat éléről. A 2012. december 30-án kinevezett szakvezetőnek nem sikerült elmozdítania a Deport a kieső helyekről. Utódja Fernando Vázquez lett.

Domingos Paciencia bő egy hónapot töltött a Depor vezetőedzőjeként. Első mérkőzésén nagy meglepetésre csapata 1-0-ra győzött a Bajnokok Ligája legjobb tizenhat csapata közé jutott Málaga ellen, majd egy bravúros döntetlent ért el a Real Sociedad otthonában. Ám az ezt követő négy mérkőzésen még pontot sem sikerült szereznie, sorrendben az Osasuna, a Valencia, a Getafe és a Granada ellen.Mindezek közül a legfájóbb a múlt hétvégi, Granada elleni hazai pályán elszenvedett 3-0-ás megsemmisítő vereség és kilátástalan játék.

Paciencia annak ellenére döntött a távozás mellett, hogy a klub vezetői kiálltak mellette. A tabella utolsó helyén szerénykedő Depor hamar megtalálta a portugál szakember utódját Fernando Vázquez személyében. Az 58 esztendős Vázquez korábban a Celta Vigo kispadján ült, most pedig hazatér szülővárosába.

Nagy Ákos