Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Valverde szerint a PSG a favorit, de harcolni fognak

A Valencia a francia PSG csapatát fogadja a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő párharc első felvonásban. A spanyolok szakvezetője, Ernesto Valverde a mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatón beszélt az ellenfélről, csapatáról és az esélyekről is.

A Valencia célja a győzelem megszerzése a Mestallaban. A remek formában érkező francia listavezető PSG ellen azonban a spanyolok egyáltalán nem mehetnek biztosra. Jól tudja ezt edzőjük, Ernesto Valverde is. „A párharc egyértelmű favoritja a PSG. Remek együttes, kitűnő szakvezetővel, játékosokkal és kiváló háttérrel rendelkeznek. Ennek ellenére nem fogunk megelégedni a szép játékkal, eredményesek szeretnénk lenni. Nem azért vagyunk itt, hogy feltartott kezekkel kiessünk, minden tőlünk telhetőt megteszünk a továbbjutásért.” – nyilatkozta Valverde. A valenciai szakember szerint a maihoz hasonló BL mérkőzések mindig időben jönnek: „Remek lehetőség lesz számunkra, hogy felmérjük, mire vagyunk képesek. Jó formában vagyunk, csapatom morálja nagyon magas és egységesek vagyunk.”

Valverde kitért arra is, hogy szerinte a PSG stílusa sokkal inkább a Real Madridéhoz hasonlítható, mint a Barcelonához: „Kitűnő játékosaik vannak elől. Amint megszerzik a labdát, lendületből támadnak. Az ilyen ellenféllel szemben semmit sem jelent, ha sokat birtoklod a játékszert, hiszen ez csak annak a látszata, hogy dominálsz felettük. Ez azonban egyáltalán nincs így. Bármikor képesek meglepetést okozni.”

Valverde Zlatan Ibrahimovic klasszisa előtt is tisztelgett pár sort: „Az egyik legjobb játékos. Nem csak remek fizikai adottságai miatt, hanem az ezzel összhangban álló kiváló technikai tudása következtében is” A svéd gólvágó semlegesítéséhez annyit fűzött még hozzá, hogy nem csupán Adil Rami feladata lesz, hanem az egész hátvédsornak figyelnie kell Ibra játékát.

Ma este tehát Valencia – PSG. (Tv. Digi Sport 1, 20:15)

Nagy Ákos