Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Győri vereség, korábbi BATE támadó Pápán

Ha kevéssé is, de zajlott az élet a magyar csapatok körül. Korábban beszámoltunk a DVTK és az Eger eredményéről, ezúttal a Győr mérkőzésének eredményével és átigazolási hírekkel jövünk.

Felkészülési találkozón az orosz Premjer Liga 14. helyén tanyázó Krilja Szovjetov legyőzte a Győrt. Pintér Attila legénysége az első félórában kétszer is kapitulált. S később hiába alakított ki helyzeteket, végül vesztesként jött le a pályáról. A Szovjetov mindkét gólját a paraguayi Luis Caballero szerezte.

Győri ETO–Krilja Szovjetov (orosz) 0–2 (0–2)
Belek
Győr:
Sztevanovics – Svec (Lang), Lipták (Djordjevics), Had (Takács Á.), Völgyi (Tokody) – Kamber, Pátkai (Kalmár), Kronaveter (Trajkovics) – Varga R. (Dudás Á.), Strestík (Andrics), Koltai (Kvilitaia)

BATE támadót tesztelnek Pápán

A Lombard mindenképpen erősíteni próbál, ezért a korábbi két próbajátékos – a szerb Novica Makszimovics és az egyiptomi Juszef Mohamed – után ezúttal a fehérorosz BATE Boriszov egykori támadóját, a 195 centiméter magas Alekszandr Lebegyevet és egy 22 éves spanyol hátvédet, Daniel Orozcót tesztelik. Lebegyev legutóbb a lengyel élvonalban futballozott a Widzew Łodz színeiben, három találkozón gólt nem szerzett. De megfordult a BATE-ban, a Dinamo Minszkben és a Kubany Krasznodarban is. Hazájában 110 élvonalbeli találkozón 19 gólja van. Orozco pedig a görög Aszterasz Tripoliszban szerepelt. A Lombardhoz kapcsolódó hír, hogy a nemrég még Siófokon próbázó Tajthy Tamás aláírt a sárga-feketékhez.

Túl a műtéten Haraszti Zsolt

A mai nap folyamán megoperálták a Videoton utánpótlás-válogatott középpályását, Haraszti Zsoltot. A klub honlapján az alábbiakat nyilatkozta dr. Gyarmati Erik, a piros-kékek orvosa: „Haraszti Zsolt kedd délután sikeres és komplikációmentes térdműtéten esett át. A sérült keresztszalag operációján túl a porc leszakadt részét is eltávolítottuk térdéből, ez azonban felépülését vagy sportolói karrierjét semmilyen módon nem befolyásolja. A beavatkozást dr. Abkarovits Géza főorvos úr, a Fejér Megyei Szent György Kórház Mozgásszervi Sebészeti Centrum Sportsebészeti Részlegének vezetője végezte el. A szerdai nap folyamán már el is kezdjük Zsolt bal térdének mozgatását, teljes felépülése azonban így is több hónapot vesz majd igénybe. A kórházból várhatóan három nap múlva mehet haza.”

Megegyezés két védővel

Siófokról származó információk szerint a klub megegyezett a korábbi válogatott Timár Krisztiánnal és az Újpestről távozó Takács Zoltánnal. Timár nemrég tért haza Vietnamból, és Egerben is felmerült a neve, végül a Balaton partján futballozik 2014. nyaráig.

Hivatalos ajánlat a holland támadóért

Holland lapok úgy értesültek, hogy Ferencváros a mai napon megtette ajánlatát a 25 esztendős Evander Snó-ért az Eredivise-ben szereplő NEC Nijmegennek. A de Gelderlander című lap úgy értesült, hogy a középpályás hamarosan zöld-feketéből zöld-fehérbe öltözhet. A lap szerint Sno is szívesen jönne a Fradihoz, ahol több honfitársa is szerepel – Julian Jenner és Mark Otten a pályán, Ricardo Moniz pedig edzőként.

Gavalovits Sándor