Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Solskjaer a United kispadjáról álmodik

A Manchester United korábbi csatára Ole Gunner Solskjaer, bízik benne, hogy egy nap menedzserként visszatérhet majd az Old Traffordra. A 39 éves norvég támadó másfél évtizedet húzott le a Vörös Ördögöknél, jelenleg a norvég élvonalban szereplő Molde trénereként készül megvalósítani a álmát.

A Moldét bajnoki címig vezető norvég klasszis a Manchester United edzője szeretne lenni a közeljövőben. A ”babaarcú gyilkos” becenévvel illetett támadónak minden vágya, hogy Sir Alex Ferguson utóda legyen legalább 4 év múlva. Az egykori kiváló támadónak bőven van tapasztalata a manchesterieknél, hiszen 15 évig dolgozott a skót szakemberrel, mint játékos majd a tartalékcsapat edzője. Solskjaer, a 71 éves menedzser futballfilozófiáját vallja, aki szerint a feltétlen győzni akarás mellett a fiatalokban való bizalom és a kemény munka a siker záloga.

Solskjaer irányításával, a Molde történetének első bajnoki címét ünnepelhette, míg idén az Európa-liga csoportkörébe jutott a norvég együttessel. Eredményei felkeltették a figyelmet Angliában, novemberben a Boltonnal is összeboronálták, ám végül maradt a Moldénál. A Marcának adott interjúban hangsúlyozta: „Lehet hogy hülyén hangzik, de az álmom, hogy én irányítsam a Unitedet. De nem azt mondom, hogy ez meg is fog történni.”

Veres Péter